Cosmopolitan cheesecake

Geschikt voor 8 personen

Net zo lekker als de cocktail waarnaar het vernoemd is.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

80 g zachte roomboter
8 Bastognekoeken
100 g ongezouten noten

Voor de vulling:
750 g roomkaas
80 g suiker
50 ml tequila
2 el Cointreau
sap en rasp van 4 limoenen
10 blaadjes gelatine, 5 minuten geweld in koud water
150 g cranberrycompôte (uit een potje of zelfgemaakt)

BEREIDING

Vermaal de Bastognekoeken samen met de boter in keukenmachine. Voeg de noten toe en vermaal ze op de pulsstand of klop de koeken en noten fijn in een plastic zak, met behulp van deegroller of zware pan en roer ze door de zachte boter. Spatel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Zet in de koelkast. Verwarm de cranberrycompôte en roer er de gelatineblaadjes door, laat enigszins afkoelen.

Meng de roomkaas, suiker, tequila en Cointreau met limoensap en –rasp. Spatel beide mengsels voorzichtig dooreen en schep het resultaat op de koek-notenbodem. Laat minstens 2 uur opstijven.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO