Coleslaw met dadels en grapefruit

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

500 g witte kool, fijngesneden
1 winterpeen, fijngesneden
½ tl fijn zeezout
2 frisse appels, in kleine stukjes
2 rode grapefruits
1-2 sjalotjes, zeer fijn gesnipperd
2 granaatappels
2 el witte wijnazijn
3 tl fijne mosterd
10 verse medjouldadels, ontpit
(eventueel 4-6 el halfvolle yoghurt)

BEREIDING

Bestrooi kool en wortel met zout. Schenk sap van 1 grapefruit over de appelstukjes, roer met sjalotjes door de kool. Pers 1 granaatappel uit, meng sap met azijn en mosterd en voeg toe aan het koolmengsel. Hak 4 van de dadels in stukjes en voeg ook dit toe (met evt. yoghurt). Laat afgedekt 30 min staan, niet koud. Schep kool nog een keer om, strijk glad en decoreer met granaatappelpitjes, grapefruitpartjes en in de lengte gehalveerde dadels.

TIP
‘Weeg’ de granaatappels in de hand, ze moeten zwaar aanvoelen. Koop 1-2 exemplaren extra, voor het geval ze binnenin toch al wat verdroogd zijn.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO