Chocolademozaïek van Niven: de bombe

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

45 ml whisky
100 g suiker
6 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
2 grote bananen, gepeld
Voor het glazuur
340 g suiker
225 ml slagroom
110 g cacao
9 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
 

Extra: zeef, siliconenmat met kleine bolletjes, suikerthermometer

BEREIDING

Verwarm in een pannetje 155 ml water met de whisky en suiker tot het kookpunt. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme vloeistof.

Hak de bananen in piepkleine blokjes. Meng de banaan door het whiskymengsel. Schenk het mengsel door een zeef en laat iets uitlekken. Schep het banaanmengsel in de bolletjesmat en laat in de diepvries bevriezen. Maak intussen het glazuur.

Breng de suiker samen met de slagroom en 275 ml water aan de kook en voeg de cacao toe. Verwarm tot 103°C (gebruik een suikerthermometer) en haal de pan van het vuur. Laat tot lauwwarm afkoelen. Haal de mat uit de vriezer en haal de bolletjes door de lauwwarme glazuur. Laat hard worden.

DE OPMAAK
Leg in het midden van de borden de verschillende blokjes chocolademousse (de mozaïek). Leg aan de ene kant van de mozaïek de bombe en blokjes honing- en chocoladegelei. Leg aan de andere kant de hazelnootbiscuit met een bolletje hopjesijs.

Het hele plateautje maken?

Het hopjesijs met hazelnootbiscuit >

De honinggelei >

De chocoladegelei >

De amandelrolletjes met whiskymousse >

De chocolademousse >

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO