Chocoladecake zonder oven

Geschikt voor 12 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

300 g extra pure chocolade, in stukjes
125 ml slagroom
100 g boter, in blokjes
100 g amarettikoekjes
40 g witte meringue (bij de bakker kopen of zelf maken - bekijk het recept hier)*
Extra: cakeblik van ca 10x25 cm, plasticfolie

BEREIDING
Bevochtig de binnenkant van de cakevorm met water en bekleed met plasticfolie. Smelt in een pannetje de chocolade samen met de slagroom en boter al roerend op heel laag vuur. Haal van het vuur. Breek de amarettikoekjes en de meringue in niet al te kleine stukjes. Schep koekjes en meringue door de chocolade.

Schep het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met plasticfolie en laat de cake minimaal 2 uur opstijven. Haal de cake 10 min voor het serveren uit de koelkast. Haal uit de vorm en snij in dunne plakken.

Fotografie Gus Filgate/Imsyndo, receptuur Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO