Chinese broccoli met knoflook

Geschikt voor 6 personen

Een beetje bimi goes a long way als bijgerecht.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 kg Chinese broccoli / bimi (toko)
8 grote tenen knoflook, gepeld en in plakjes    
75 ml olijfolie extra vergine

BEREIDING
Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Zet een bak water met ijsklontjes klaar. Snij de onderste 2 cm van de stelen en was de broccoli. Snij de knoflook in dunne plakjes.

Kook de broccoli in ongeveer 6 min gaar. Schep de groente met een schuimspaan in het ijswater om het kookproces te stoppen. Laat uitlekken in een vergiet en druk het overtollig water eruit. Hak de groente grof op een snijplank.

Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem op matig vuur. Roerbak de knoflookplakjes hierin zachtjes lichtbruin. Voeg dan de broccoli toe en verwarm al opscheppend nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper.

Fotografie: taverne agency/mikkel vang - receptuur: ruth reichl - bewerking receptuur: ingrid van koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO