Champignonsoep met room en kaviaar

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

200 g grotchampignons
50 g boter
sap van 1 citroen
600 ml kippenbouillon
200 ml slagroom
cayennepeper
bieslook
6 tl kaviaar
peper en zout uit de molen
Extra: staafmixer

BEREIDING

Was de champignons en snij ze in vieren. Doe de stukken in een soeppan met de boter, het citroensap en de bouillon. Breng aan de kook en laat ca 5 min doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Klop de room op tot yoghurtdikte. Spatel 2/3 van de room door de soep. Breng op smaak met peper, zout en een vleugje cayenne. Schenk de soep in kleine kopjes. Schep de resterende room op de soep en garneer met ragfijn gesneden bieslook en kaviaar.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO