Ceviche van heilbot met avocado en grapefruit

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

500 gr heilbot
2 rijpe avocado’s in blokjes
18 rode gehalveerde kerstomaatjes
18 gele gehalveerde kerstomaatjes
een klein bosje koriander (bewaar ook wat ter decoratie)
6 kleine kroppen Romeinse sla

Marinade
Sap van 2 citroenen
Sap van 2 Florida grapefruits
2 rode uien in dunne ringen gesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el extra virgine olijfolie
1 hete chilipeper, van zaadlijsten ontdaan en fijngehakt
zout en peper

BEREIDING
Meng alle ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met zout en peper. Snijd de heilbotfilet in behapbare stukjes en meng ze in de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet voor enkele uren in de koelkast.
 
Snij de sla in reepjes en verdeel ze over zes borden. Haal de vis uit de koelkast en meng het met tomaatjes en avocado en de grof gesneden koriander. Verdeel de ceviche over de sla en versier met een paar takjes koriander.

Een recept van Jean Beddington voor Florida grapefruit.
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO