Cantinetta's tomatensaus

Geschikt voor 6 personen

Authentiek Italiaans eten doe je bij Cantinetta Wine & Pasta op de De Clercqstraat 105 in Amsterdam. Gelukkig wilden zij hun recept voor tomatensaus met ons delen. Buen apetito!

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

30 ml olijfolie
30 g uien, fijngesneden
25 g bleekselderij, fijngesneden
30 g wortel, in hele kleine blokjes
1 teen knoflook
1 el tomatenpuree
1 el verse oregano, fijngesneden
500 g hele gepelde Italiaanse tomaten

BEREIDING

Maak eerst de saus. Verhit de olijfolie in een grote sauspan en voeg de uien, bleekselderij, wortel en knoflook toe. Bak op halfhoog vuur totdat de groenten zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min koken. Doe de hele gepelde tomaten en de oregano erbij plus zeezout en peper naar. Laat 1 uur zachtjes koken op halfhoog vuur. Haal de pan van het vuur en gebruik zodra het mengsel een beetje is afgekoeld een roerzeef of staafmixer om de saus te pureren. Klaar ben je.

 Lees meer over Cantinetta Wine and Pasta en hun fantastische in witte wijngestoofde varkensschouder waar deze pastasaus bijhoort >

 

Fotografie: Charlotte Teerlink
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO