Bulgursalade met gebakken worstjes en mangochutney

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

200 g bulgur
4 stengels bleekselderij, in dunne boogjes
50 g feta, in blokjes
1 grote bos verse (blad)peterselie, fijngehakt
6 el olijfolie
geraspte schil en sap van 1 citroen
1 mango, geschild en pit verwijderd
50 g geleisuiker
4 el witte wijnazijn
1 el garam masala
8 dunne kruidige lamsworstjes
peper en zout uit de molen

BEREIDING

Schep de bulgur in een mengkom en schenk er kokend water bij tot hij net onder staat. Laat 5 min staan en stort in een zeef. Schep de bulgur om met de bleekselderij, feta en peterselie. Breng op smaak met 4 el van de olijfolie, citroensap en -rasp en peper en zout.

Snij de mango in blokjes en doe ze in een pannetje met de geleisuiker, azijn en garam masala. Breng aan de kook en laat 4 min zachtjes koken. Laat afkoelen en breng op smaak met zout. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak de worstjes rondom bruin. Serveer met de salade en de chutney.

Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO