Bruschetta met geroosterde groenten

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

100 ml olijfolie
1 aubergine, in plakken van ½ cm
1 courgette, in plakken van 1 cm
2 gele paprika’s, in grove stukken
1 pain de campagne, in sneetjes
2 tenen knoflook, gehalveerd
150 g gepelde gamba’s in knoflookolie (delicatessenwinkel)
paar takjes verse munt, gehakt
1 bol buffelmozzarella, in plakjes
6 kalamataolijven zonder pit, in ringen
100 g chorizo, in plakjes
3 takjes verse oregano, fijngehakt

Extra:
barbecue of grillpan

BEREIDING

Bestrijk de groenten met olie en rooster ze aan beiden kanten op de barbecue of in de grillpan bruin. Doe het zelfde met het brood en wrijf de sneetjes daarna in met de knoflook.

Beleg een deel van het brood met aubergine, een paar gamba’s en munt. Beleg nog een deel met courgette, een plakje mozzarella en ringetjes olijven. Beleg de laatste sneetjes elk met een stuk paprika, plakjes chorizo en een takje oregano. Leg de bruschetta op een grote schaal en schenk er koude witte wijn of droge sherry bij.

 

Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO