Brioche met geroosterd fruit

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Koolraap in zoutkorst met oude Texelse geitenkaas en bessensaus
Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
Courgetti met kip, feta en dille

Ingrediënten

1/2 vanillestokje
4 perziken (of verse peren)
1 1/2 el bruine suiker
2 el marsala
4 sneden brioche
125 g mascarpone
Extra:
bakpapier

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Halveer de perziken en verwijder de pit (of schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis).

Meng op de bakplaat het fruit met het vanillemerg, de suiker en marsala. Bak het fruit ca 20 min in de oven tot het zacht is. Rooster de sneden brioche licht goudbruin en beleg ze met de lauwwarme perziken en een schepje mascarpone. Sprenkel de siroop van het fruit erover.

Fotografie Sharyn Cairns/taverne agency - Bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Hoi! Chocoladetaart met zoute karamel
Koolraap in zoutkorst met oude Texelse geitenkaas en bessensaus
Courgetti met zelfgemaakte groene pesto en cherrytomaten
Courgetti met kip, feta en dille
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO