Braziliaanse crumble

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 rijpe ananas, geschild, in blokjes
2 niet te rijpe bananen, in schijven
2 mango’s, in blokjes
40 g boter
1 vanillestokje
4 el suiker
2 el rum
Voor het deeg:
125 g tarwebloem
125 g koude boter in blokjes
125 g rietsuiker
80 g geraspte kokos

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschaal en bestrooi de bodem met 1 el suiker. Verwarm de boter in een grote koekenpan verwarm de ananas op halfhoog vuur, verwarm dit 7 minuten en voeg de banaan, de mango en de suiker toe. Schraap hierboven het vanillestokje leeg.

Schenk er een half glas water bij en laat dit verdampen. Puls in de keukenmachine de ingrediënten voor het deeg tot het mengsel op nat zand lijkt. Giet de rum over het fruit, schep het mengsel om en doe het in de ovenschaal. Verdeel er het deeg over en zet de schaal 30 min in de oven.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO