Bramensorbet met basilicum

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

300 ml bramenpuree (van verse bramen of bramen uit de diepvries )
150 g suiker
sap van 1 limoen
200 ml fruitige witte wijn (bijv sauvignon blanc)
2 takjes basilicum
extra basilicumblaadjes, om te garneren

Extra:
bolle zeef, bij voorkeur ijsmachine (niet noodzakelijk)

BEREIDING
Breng de bramenpuree met de suiker, wijn en 2 takjes basilicum aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en laat de basilicum nog 10 min ‘trekken’. Giet het hete mengsel door een bolle zeef. Roer met de bolle zijde van een pollepel zo veel mogelijk puree door de zeef, zodat de pitjes, en basilicum achterblijven. Laat het mengsel helemaal afkoelen, voeg limoensap toe en draai het in een ijsmachine in ca 30 min tot sorbetijsijs.

Geen ijsmachine? Giet het mengsel dan in een lage schaal(en) en zet die in de vriezer. Roer vervolgens elk halfuur het mengsel met een garde door zodat er zich ijskristallen vormen (in totaal 2-4 uur). Maal het bramenijsmengsel voordat het volledig bevroren is fijn in een keukenmachine, zodat het ijs fijner van structuur wordt. Schep het ijs in coupes of schaaltjes en garneer met de basilicumblaadjes.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO