Bouillon met fijne groenten en erwten-muntmousse

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de kruidenbouillon
1 grote ui
1 prei
1 teen knoflook
½ wortel
1 stengel bleekselderij
100 g knolselderij
½ bos peterselie, de stelen
½ bos kervel, de stelen
1 bos lavas (maggiplant)
En verder
100 g tuinbonen
½ bos groene asperges
100 g doperwten
2 el munt
1 bos zuring
½ bos peterselieblad
½ bos kervelblaadjes
1 bakje troskerstomaten

BEREIDING

Snij alle ingrediënten voor de bouillon in grove stukken en doe ze in een grote pan met een liter water. Breng aan de kook en schep het schuim dat boven komt drijven af. Zet het vuur laag en laat de bouillon 1 uur trekken. Schep het schuim regelmatig af. Breng de bouillon op smaak met zout en peper, giet hem door een fijne zeef en laat afkoelen.
Maak de overige groenten (behalve de tomaatjes) schoon en snij de kruiden fijn. Blancheer de groenten in gezouten water en spoel ze af met koud water. Pureer de helft van de erwten met de gehakte munt met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar de mousse in een schaaltje.

Snij de asperges schuin in stukken van ca 4 cm. Meng de groenten met de verse kruiden. Rooster de kerstomaten ca 5 min in de oven. Leg de groente in de soepborden en schep hierover de warme bouillon. Leg er een lepel erwtenmousse bovenop en garneer met de tomaatjes.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO