Bloody mary-geleitjes

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

400 ml tomatensap
2 tl gelatinepoeder of agaragarpoeder (vegetarisch geleermiddel dat je heel kort meekookt)
1½ el versgeperst citroensap
6 el wodka
4 tl vegetarische Worcestershiresaus (natuurvoedingswinkel)
1 tl tabasco
zout en peper, naar smaak
2 el fijngesnipperde rode ui
2 el heel klein gesneden bleekselderij
2 el heel klein gesneden rode paprika
1 el mierikswortelsaus
3 el koffieroom
Extra:
gesnipperde ui en kleingesneden bleekselderij als garnering

BEREIDING

Doe het tomatensap in een pan, strooi het gelatinepoeder erover en roer totdat het is opgelost. Breng het sap langzaam aan de kook, neem het onmiddellijk van het vuur en roer het citroensap erdoor met de wodka, worcestersaus, tabasco en wat zout en peper.

Verdeel de groenten over 4 kleine kommetjes of glazen. Schenk de tomatengelei erop en laat ten minste 30 minuten opstijven. Zet de geleitjes tot gebruik koel weg, maar niet in de koelkast. Meng voor het serveren de mierikswortelsaus met de room en schenk wat op de geleitjes. Strooi er wat gesnipperde ui en bleekselderij op.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO