Bleekselderijsoep met zalm en dille

Geschikt voor 4 personen

Er gaat niets boven zelfgemaakte soep, zoals deze verse bleekselderijsoep met zalm en dille. Vandaag in de Today's special.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 stronk (ca 12 dikke stelen) bleekselderij, schoongemaakt
1 witte ui, gesnipperd
4 bloemige aardappels, geschild, in dobbelsteentjes
25 g boter
750 ml hete groentebouillon
150 ml slagroom
250 g gerookte zalm, in plakjes
verse dille
grof gemalen peper
zout

BEREIDING

Snij de bleekselderij in dunne plakjes, hou een handvol apart. Fruit samen met ui en aardappel in de boter tot de groente zacht en gaar is (ca 15 min). Giet de hete bouillon erbij, voeg zout toe en breng tegen de kook aan. Laat even zachtjes koken en pureer met de staafmixer of (in gedeelten) in de keukenmachine. Giet terug in de pan, voeg de room toe. Verdeel de hete soep over 4 kommen. Verdeel de zalm erover, bestrooi met dille, de rest van de bleekselderij en grof gemalen peper en serveer.

TIP:
Extra lekker met een theelepeltje pastis per kom.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO