Bietentartaar

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

6 ongekookte bieten (rood, roze, geel of wit)
1 el olijfolie
3 bosuien, fijngehakt
10 takjes koriander of kervel, gehakt
1 el pittige mosterd
snuf cayennepeper
1-2 el balsamicoazijn
zeezout en versgemalen zwarte peper
Extra:
aluminiumfolie

BEREIDING
 Verwarm de oven voor op 180°C. Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op de bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca 1 uur en 15 min (afhankelijk van de grootte) gaar. Laat ze een beetje afkoelen, schil ze en snij ze in blokjes. Meng de bieten in een kom met de olie, ui, koriander of kervel, mosterd en cayennepeper. Breng op smaak met de azijn, zout en peper. Bewaar de bietentartaar tot gebruik in de koelkast. Schep de tartaar in kleine glaasjes.

 

Fotografie Jérôme Bilic - Bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO