Bevroren meringuetaartjes met praline

Geschikt voor 4 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

100 g blanke amandelen
3 eiwitten
260 g kristalsuiker
zout
Voor de vulling
100 g melkchocolade, in stukjes
200 ml slagroom
125 ml crème fraîche
Extra:
bakpapier, keukenmachine

BEREIDING
(1 uur en 25 minuten bereidingstijd + invriezen)

Verwarm de oven voor op 100°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk stuk papier 6 cirkels van 9 cm ø. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat even afkoelen en hak 40 g amandelen in een keukenmachine fijn. Klop de eiwitten met een mespunt zout tot zachte pieken. Klop er beetje bij beetje 150 g suiker door. Blijf kloppen tot er een stijve en glanzende massa ontstaat. Schep er de fijngemalen amandelen door. Verdeel het eiwitschuim met een lepel over de cirkels op de bakplaten. Laat de meringues in het midden van de oven ca 75 min drogen. Laat daarna afkoelen.

Hak intussen voor de praline de rest van de amandelen grof en verspreid ze over bakpapier. Verwarm 110 g suiker met 60 ml water al roerend tot de suiker is opgelost. Breng de suikeroplossing snel aan de kook en laat koken tot de oplossing karamelkleurig is; roer tussentijds niet. Laat de belletjes wegtrekken en schenk de suikersiroop over de gehakte amandelen. Laat afkoelen en hard worden.

Smelt voor de vulling de chocolade met de slagroom al roerend op heel laag vuur. Laat even afkoelen. Klop 125 ml slagroom stijf en schep er het chocolademengsel en de crème fraîche door. Bestrijk 4 afgekoelde meringues met de helft van de vulling en dek af met een tweede meringue. Verdeel de rest van de vulling hierover en dek af met de rest van de meringues. Zet de taartjes minimaal 2 uur in vriezer. Haal ze 10 min voor het serveren eruit. Klop de rest van de slagrom lobbig en breek de praline (evt. met een deegroller) in stukken. Garneer met slagroom en praline.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO