Bara

Geschikt voor 4 personen

Snackrecept van topchef Soenil Bahadoer uit het Good Food Book. 

gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard

Ingrediënten

100 g gebroken zwarte
spliterwten (oerdi)
1 handvol spinazie
2 teentjes knoflook
½ kleine Surinaamse peper
250 g zelfrijzend bakmeel
2 g gist
½ tl gemalen komijn
olie

BEREIDING
Week de oerdi 1 dag van tevoren. Rol de spinazie in een bundeltje en snijd die in
hele dunne reepjes. Maal de geweekte oerdi, knoflook en peper (zonder pitten) in
een blender. Eventueel met een beetje water waarin de oerdi geweekt is om het
malen te vergemakkelijken. Doe de bloem, gist, komijn en 1 afgestreken tl zout in
een grote bak en meng alles goed door elkaar. Voeg de oerdi-mix, spinazie en
200 ml water toe. Goed mengen tot een deeg. Het deeg dient niet te nat, maar ook
niet te stug te zijn. Voeg eventueel wat extra water toe om dit te bereiken. Laat het
deeg 3 uur rijzen. Verhit voldoende olie in een pan. Gebruik middelhoog vuur,
anders worden de bara’s te snel bruin en is de binnenkant nog halfgaar. Neem een
bolletje van het deeg op een vochtige handpalm, druk die plat en maak een gaatje
in het midden. Het lijkt dan bijna op een klein schijfje ananas. Laat de bara vanaf je
handpalm in de olie glijden. Goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
Warm serveren met chutney.

GFB_Cover_3_schuin lage resolutie

Fielden Fotografie
Hier koop je hem

gerelateerd
Bearnaisesaus
Felicity's hollandaise
WENTELTEEFJES MET BOEREN MESHANGER, ONTBIJTSPEK EN RAUWE HONING
Pavlova met kweepeer en karnemelkcustard
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO