Bananenijs met frambozensaus en basilicum

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

5 grote, rijpe bananen zonder schil, in plakjes van 1 cm en ingevroren
Voor de saus
250 g frambozen
½ el citroensap
12 grote basilicumbladeren
1 el agavenectar of honing

Extra:
keukenmachine, blender, zeef

BEREIDING

Leg de plakjes banaan in de keukenmachine om ze licht te ontdooien en maak intussen de saus. Pureer de frambozen met citroensap, basilicum en agave of honing en zeef de saus indien gewenst. Zet de keukenmachine aan en pureer de bananen tot het mengsel wit kleurt en niet meer naar banaan, maar naar romig ijs smaakt, minimaal enkele min. Let op dat de keukenmachine niet te warm wordt – pauzeer tussendoor evt een paar min.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO