Banaanpakketjes met kokos, chocolade en curry

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité

Ingrediënten

6 blaadjes gelatine
300 ml kokosmelk
50 ml ahornsiroop
6 bananen
60 g geraspte kokos
100 g geraspte chocolade
currypoeder
300 ml slagroom
100 g suiker
2 el Malibu
2 el citroensap
60 g geschaafde amandelen

Extra:
aluminiumfolie, kleine braadslede

BEREIDING

Week de gelatine 5 min in koud water. Verwarm 100 ml kokosmelk met de ahornsiroop en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer van het vuur af de rest van de kokosmelk erdoor en laat het mengsel in de koelkast minstens 2 uur opstijven in een braadslede (het formaat moet zo zijn dat de gelei niet hoger dan 1 cm is).

Pel de bananen en leg elk op een vel aluminiumfolie. Strooi er wat kokos, chocolade en een beetje currypoeder over. Vouw de folie tot een soort bootje dicht, sluit het pakketje aan de bovenkant wel af. Stort de kokosgelei op een snijplank en snij de gelei in blokjes van 1 cm. Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker, de M alibu en het citroensap. Zet de kom tot gebruik in de koelkast.

Smelt de rest van de suiker in een koekenpan met antiaanbaklaag en wacht tot het wat begint te kleuren (pas op dat de suiker niet verbrandt). Voeg het amandelschaafsel toe, schep even om en stort de amandelkaramel dan op een snijplank. Laat afkoelen en hak het met een koksmes in brokjes.

Zet de foliebootjes 15 min op een niet te hard brandende barbecue. Controleer met een satépen of de bananen redelijk zacht zijn. Vouw de bovenkant open, laat iets afkoelen en schep de Maliburoom op de bananen. Garneer met de blokjes kokosgelei en de amandelen.

fotografie CARLFRIED VERWAAYEN styling MARJOLEIN VONK foodstyling YVETTE VAN BOVEN receptuur JULIUS JASPERS
gerelateerd
Duivelse kibbeling met spicy knoflooksaus
Gekaramelliseerde ananas met walnoten-misokaramel en kokosyoghurt
Falafel met gesmashte komkommer en spicy munt-limoen-kokossalsa
Verfrissende komkommergranité
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO