Baba au Rhum met ananas en passievrucht

Geschikt voor 8 personen

Baba au Rhum is een klassiek nagerecht uit de Franse keuken. Eigenlijk een soort gebakje.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

3 eieren
50 g suiker
60 boter, gesmolten
150 g bloem
1 koffielepel bakpoeder
8 dunne plakken verse ananas, geschild en harde kern verwijderd
Voor de siroop
1 vanillestokje
250 g suiker
3 passievruchten
50 ml rum
evt. geklopte slagroom, om erbij te serveren

Extra:
8 ingevette kleine cakevormpjes of 1 (siliconen)muffinvorm voor 8 stuks

BEREIDING

Klop in een kom met een mixer de eieren met de suiker bleekgeel en luchtig. Voeg gesmolten boter, bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Schenk het beslag in de vormpjes en bak de cakejes in een op 160ºC voorverwarmde oven in ca 25 min gaar en licht goudbruin. Laat ze afkoelen.

Maak vlak voor het opdienen de siroop. Snij het vanillestokje overlangs doormidden. Breng de suiker met vanillestokje en 150 ml water aan de kook. Laat ca 5 min koken. Snij de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Voeg toe aan de siroop en laat nog enkele min koken. Haal van het vuur en schenk er de rum bij.

Leg de cakejes in de warme siroop en laat 10 min marineren. Dien de baba’s lauwwarm op met een plak ananas, wat siroop en eventueel geklopte slagroom.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO