Auberginedip

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 aubergine
3 tomaten
10 g venkelzaad
1 tl gemalen korianderzaad
25 ml zonnebloemolie
1 teen knoflook, geperst
1 tl cayennepeper
1 tl kurkuma
2 cm verse gember, geschild en in stukjes
zout en versgemalen peper
1 handvol korianderblaadjes, fijngesneden
Extra:
keukenmachine

BEREIDING

Snij de aubergine in repen. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snij ze dan in stukjes. Grill de repen aubergine aan beide kanten bruin op de barbecue (of onder de ovengrill, in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag). Bak intussen het venkel- en korianderzaad kort aan in de olie. Voeg de tomaten, knoflook, cayennepeper, kurkuma en gember toe. Bak nog 5 min op laag vuur en schep dan de aubergine erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat de massa nog iets inkoken. Schep de massa over in de keukenmachine en laat tot lauw afkoelen. Maal dan met de pulse-knop tot een grove
dipsaus. Schep er nog wat verse koriander door en serveer met de tomatentoast.

fotografie CARLFRIED VERWAAYEN styling MARJOLEIN VONK foodstyling YVETTE VAN BOVEN receptuur JULIUS JASPERS
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO