Artisjokkenfrittata

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

500 g schoongemaakte artisjokken
olijfolie
5 eieren
zout
chilivlokken of verkruimeld gedroogd chilipepertje

BEREIDING

Snij de artisjokken in stukken en bak ze in wat olijfolie in een koekenpan op laag vuur ca 20 min, tot ze zacht zijn.

Klop in een kom de eieren los met een mespunt zout en wat chilivlokken. Schep de artisjokken door het ei – voorzichtig, het eimengsel moet luchtig blijven. Schenk het eimengsel in een ovenbestendige koekenpan en bak 5-7 min op laag vuur tot de rand goudbruin kleurt. Zet de pan nog ca 5 min onder de ovengrill, tot ook de bovenkant van het ei gestold is en lichtbruin gekleurd. Serveer warm, met brood en een (kruiden)salade.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO