Arabische rijst met kip, amandelen en rozijnen

Geschikt voor 2 personen

Foodboxbezorger Marley Spoon laat klanten rondom Kerst kennismaken met recepten en verhalen van vluchtelingen. De opbrengst van de gerechten komt ten goede aan Uber den Tellerrand, een organisatie die hulp biedt bij integratie in een nieuw thuisland door vluchtelingen en lokale bewoners samen te laten koken. Wij mogen enkele recepten publiceren.

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Ingrediënten

80 gr gele uien, fijngehakt
70 gr tomatenpuree
100 tomaten, in blokjes
1 teen knoflook, fijngehakt
100 gr wortels, in blokjes van ca 1 cm       
150 gr basmatirijst
10 gr verse koriander     
300 gr kippenpoten
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 kardemompeul
20 gr geschaafde amandelen
25 gr rozijnen
olijfolie

Dep het vlees droog en snijd het in ca 4-5 cm grote stukken. Verhit 2 el olie in een braadpan en fruit hierin de ui 3-5 minuten glazig. Voeg het vlees, de knoflook, tomatenpuree, tomaten en wortel toe en bak alles 5 minuten. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het deksel op de pan, en laat daarna nog 5 minuten rusten. Voeg kruidnagel, kaneel en kardemom toe aan het vlees, vul aan met 350 ml water en laat het geheel in 15-20 min koken totdat het vlees gaar is en de saus licht ingedikt.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Hak de koriander grof. Roer de rijst door met een vork en meng amandelen en rozijnen door de rijst. Breng de kip op smaak met zout, peper en eventueel wat suiker. Serveer met de rijst en bestrooi met koriander.

Deze Kabsa is het favoriete gerecht van Azad. De geur en smaak van dit gerecht moet hem denken aan zijn thuis in Syrië. Azad is gevlucht van de politieke onrust en het geweld in zijn land. Hij woonde sindsdien kort in Turkije, Jordanië, Rusland en Vietnam, en nu sinds een aantal maanden in Duitsland, waar hij kookt met de vluchtelingenorganisatie Über den Tellerand.

Kijk voor meer informatie en recepten op www.marleyspoon.nl.
gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO