Antilliaanse spareribs met hete saus

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de saus:
2 kaneelstokje
2 tl korianderzaad
1½ el pimentkorrels
1 bosje tijm
2 el fijngehakte verse koriander
2-4 madam jeanettes, gehalveerd, zaadjes verwijderd
2 tl versgeraspte nootmuskaat
1 volle el fijngehakte, verse gember
rasp van 1 limoen
sap van 2 limoenen
125-150 ml maïskiem-, zonnebloem- of olijfolie

Voor de spareribs:
16 spareribs van max 100 g/stuk
zout, versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie
1 rode ui, fijngehakt
1 appeltje, fijngehakt
2 knoflooktenen, fijngehakt
2 el hete saus (zie hierboven)
2 el tomatenketchup
1 el honing
275 ml ananassap

Extra:
barbecue

BEREIDING

Maal voor de saus kaneel, korianderzaad, piment, tijm, koriander, nootmuskaat en peper fijn in de keukenmachine of specerijenmolentje. Blend ze met de nootmuskaat, gember, limoenraps en –sap en olie tot een gladde saus. Smeer de spareribs in met zout en peper. Verhit de olie in een grote wok en bak ui, appel en knoflook er 4 min roerend op zacht vuur in. Meng de saus met ketchup, honing en ananassap, giet dit erbij en laat alles 20 min op zacht vuur staan. Laat afkoelen en steek intussen de barbecue aan. Besmeer het vlees met het sausmengsel en rooster het in 20-30 min gaar op de barbecue – bedruip het om de 10 min met de saus.

IN HET GLAS
Serveer bij deze spareribs een ijskoud mixje van ananassap en kokosmelk.

BEWAREN
De hete saus kun je, mits goed afgesloten, 2 weken in de koelkast bewaren.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO