Ananas met karamel en zwarte peper

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 kleine ananas
50g boter
150g suiker
bosje verse munt
vanille-ijs 

BEREIDING

Snij de ananas in vieren, haal de harde kern uit het midden en snij het vruchtvlees in stukjes. Verwarm de boter met de suiker in een pan op het vuur. Laat dit mengsel langzaam bruin worden. Voeg de ananas en royaal peper uit de molen toe. Laat de ananas in de karamel warm worden en schep zo nu en dan om. Hak de munt grof en strooi over het warme fruit. Serveer met een schep vanille-ijs.

Fotografie: Willem Groeneveld - Receptuur Manfred Meeuwig - Styling Marjolein Vonk
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO