Aardpeerpuree met prei

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

600 gr aardperen
600 gr kruimige aardappels  
2 el boter
1 el olijfolie
1 dunne stengel prei, in dunne ringen

Extra:
pureestamper

BEREIDINGEN
Schil de aardperen dun, snij ze in stukken en leg ze meteen in een pan met water om te voorkomen dat ze bruin worden. Schil de aardappels en snij ze in even grote stukken als de aardperen. Leg ze bij de aardperen in de pan. Voeg wat zout toe en kook ze 12-15 min of tot ze gaar zijn. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Doe aardappels en aardperen terug in de pan en stamp ze met een pureestamper fijn; voeg wat kookvocht toe om de puree iets smeuïger te maken. Meng er de boter door. Verhit de olie in een koekenpan. Houd wat
groene ringen prei voor de garnering achter en bak de rest 4-5 min op matig vuur. Schep de gebakken preiringen door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de puree in
een schaal. Garneer met de achtergehouden ringen prei.

 

Receptuur Tal Maes - Fotografie Carlfried Verwaayen - styling Evelien Reich - Foodstyling Oliver Knight -  met dank aan slagerij Chateaubriand.nl en Fjalar Goud
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO