Aardpeer- wortelsalade met feta, venkel en dragonolie

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

bospeen 450 g, geschild
aardpeer 200 g, geschild
dragon 20 g, fijngehakt
olijfolie 6 el
fetakaas 50 g
venkelknol 1, schoongemaakt, groene toppen apart
biologische citroen 1, schoongeboend

BEREIDING
Snij de wortels in kleine stukjes, zet op met koud water en zout en breng aan de kook. Kook de wortel in ca 15 min gaar. Giet af en pureer in de keukenmachine tot een gladde puree. Voeg 2 el olie en zout en peper naar smaak toe.

Snij de aardpeer in piepkleine blokjes van ½x ½cm. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en bak de blokjes op middelhoog vuur in ca 10 min goudbruin en gaar.

Roer de dragon en resterende olie door elkaar. Verdeel de wortelpuree over 4 grote borden, strijk het met een lepel uit. Verdeel de blokjes aardpeer erover. Brokkel de kaas erboven. Schaaf de venkel erboven, strooi de venkeltoppen erover en schep de dragonolie erover. Rasp de schil van de citroen erboven en druppel er een beetje citroensap naar smaak over.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO