6 tips! Zo ga je wél slim om met een kleine koelkast

Want we helaas niet allemaal gezegend met een 'temperatuurregulerende, ijsblokjesmakende tweedeurskoelkast ter grootte van een inloopkast'. 

gerelateerd
6 tips om je aangebrande pan schoon te maken
Favoriet! Het bamboe stoommandje
Gooi je vieze afwasborstel nooit weg!
We geven deze stijlvolle BK koekenpan cadeau!
Getty Images

6 tips voor iedereen die moet zien te overleven met een bescheidener exemplaar.

1. KOOP BAKJES
Kleine koelkasten worden meestal optimaal benut - in ieder hoekje of gaatje is wel een stukje parmezaanse kaas of verdwaalde framboos te vinden. De oplossing: diepe, langwerpige bakjes op de planken van je koelkast waar je alles (op categorie?) in bewaart. Deze kun je in één beweging van de plank halen en terugzetten. Zo voorkom je dat je iedere avond je koelkast moet uitgraven op zoek naar die halve citroen van drie dagen geleden.

2. LABELEN
Haal je labelmaker uit de kast en sticker alle potjes en flesjes. Schrijf er behalve de productnaam bijvoorbeeld ook de aankoopdatum op, zodat je snel kunt zien wat er op moet en wat er weg kan. Mocht je de smaak echt te pakken hebben, koop dan een aantal dezelfde potjes om dingen als hummus, tapenade of salsa in te doen. Dit stapelt makkelijker dan allemaal potjes en bakjes van verschillende maten.

10 foodhacks die je nog niet kende >

3. EXTRA PLANK
Creëer extra ruimte door flessen frisdrank en pakken melk en yoghurt niet rechtop te zetten maar neer te leggen en een extra plank toe te voegen.

4. PAPIERKLEMMEN
Stapelen is essentieel in een kleine koelkast, maar bijvoorbeeld bierflesjes laten dit niet zo makkelijk toe. De oplossing: een papierklem! Door een papierklem aan de spijlen van je koelkastplankje te klemmen creëer je een piepklein muurtje dat voorkomt dat je flesjes gaan rollen.

Diezelfde papierklemmen kunnen ook handig zijn om zakjes met bijvoorbeeld sla of geraspte kaas op te hangen. Op die manier gebruik je beide kanten van de plank en houd je extra ruimte over om te stapelen.

5. PLASTIC MATTEN
Doordat de planken van je koelkast meestal doorzichtig zijn, lijkt het soms een nog grotere bende dan het eigenlijk is. Bekleed je planken met plastic matten om de boel zo in ieder geval visueel te ordenen. Extra handig: de plastic matjes zijn ook nog eens een stuk makkelijker schoon te maken wanneer je iets morst.

6. SIXPACKS
Een kartonnen sixpack leent zich perfect voor je flessen ketchup, chilisaus en sladressing. Door ze in een sixpack te bewaren, kun je ze in één keer meenemen naar de eettafel en daarna weer makkelijk opbergen.

Niet alleen een kleine koelkast? 9 tips voor in een kleine keuken >
En ook voor een klein budget >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO