Deze 9 hacks gaan je Kerst een stuk makkelijker maken

Geen dank!

gerelateerd
Geen deksel voor je pan? Deze oplossing werkt altijd
8 dingen die je nooit in de vaatwasser moet stoppen
Dit is dé truc om je vuilnisbak minder te laten stinken
7 smerige dingen die foodfotografen doen om een foto mooi te maken
Getty Images

Met het weekend voor de deur, komt Kerst wel heel erg dichtbij. Dat betekent dat de tijd om kerstmenu's samen te stellen is verstreken en dat het ook voor oefenen te laat is. Wél kunnen we je nog een aantal last minute kersthacks toeschuiven. Iets met de perfecte kaasplank, hoe wijn gedronken en geschonken hoort te worden en een bijles biefstuk bakken, onder andere.

IN DE KEUKEN
Zo delen we hier een geheim ingrediënt waarmee je slagroom uren stijf blijft, zodat je niet met een ingezakte toef op je taart aan tafel verschijnt. Ook geven we wat tips rondom de kerstklassieker biefstuk. Want weet jij eigenlijk hoe je dat stuk in je koelkast het best bakt? Of hoe je 'm het lekkerst marineert? Als laatst geven we ook wat tips op het gebied van wijn-spijscombinaties. Of eigenlijk geeft vinoloog Esmee Langereis die. Je leest ze hier.

BORREL
Niet minder belangrijk: de borrel. Waar we je dus ook een handje mee willen helpen. Met de perfecte kaasplank bijvoorbeeld. Want weet je eigenlijk wel wanneer die echt compleet is? Of met champagne schenken. We vertellen hier hoe kunt schenken zonder te morsen. Wat dus echt mogelijk is ja.

ETIQUETTE
Met Kerst wil iedereen netjes voor de dag verschijnen. De hoogste tijd om je etiquettekennis wat bij te spijkeren. Want hoe dek je je tafel eigenlijk volgens het boekje? En hoe schenk en drink je wijn nou écht netjes?

IN DE KASTJES
Zie je altijd op tegen die grote berg vaat die na zo'n kerstdiner overblijft? Niet langer nodig. Zo krijg je die ‘m namelijk wel snel weggewerkt. Mét of zonder vaatwasser.

THE DAY AFTER
Aan al het leuks komt een eind. Maar erger hoeft het niet te worden. Met deze geniale tip voorkom je namelijk een kater. En voor het geval dat-ie toch om de hoek komt kijken: zo bestrijd je 'm.

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO