Er bestaat nu een fles die de kwaliteit van je drank verhoogt

Een wel heel bijzondere fles, gespot op de Dutch Design Week.  

gerelateerd
Dit moet je vooral níet doen bij wijnschrijven
6 tips om je aangebrande pan schoon te maken
5 symptomen die je hebt als je een vitamine B12-tekort hebt
Dit kun je allemaal schoonmaken met olijfolie
Getty Images

Destillaten als whisky en rum, krijgen een betere kwaliteit wanneer ze worden gerijpt op eikenhout. In de periode van rijpen kunnen vluchtige stoffen namelijk vervliegen, en kan er een houtige smaak ontstaan. En dat maakt de drank samen wat zachter en ronder.  

Verdampt alcohol bij het koken? >

VAN KELDER NAAR WOONKAMER
Het rijpingsproces van de dranken kan jaren duren. Jaren die gevuld worden in de kelders van de stokers. Maar daar komt nu verandering in. Het is nu namelijk mogelijk om thuis drank te rijpen. Gewoon tussen de wijnen, of in de voorraadkast.  

BIJZONDERE FLES
Hoe? Door een bijzondere fles die we tegenkwamen op de Dutch Design Week. Een fles waarvan de achterkant is vervangen door een stuk eikenhout. Simpel als dat, ja. Waarom heeft nooit eerder iemand hieraan gedacht?  

Hebben! Er bestaat dus een adventskalender gevuld met wijn >

BRUM
BRUM, zoals de fles genoemd wordt, zorgt er dus voor dat de drank eenmaal thuis aangekomen nog wat verder door kan rijpen. De kwaliteit ervan zal dus aanzienlijk verhogen. Verder maakt BRUM het mogelijk om de door jou gewenste fles een stuk sneller in huis te halen. Goed nieuws voor de verzamelaars onder ons.  

A post shared by BRUM (@bramsrum) on

KOPEN?
BRUM is opgezet als afstudeerproject, maar nu dan ook daadwerkelijk te verkrijgen. Waar je precies zo'n fles kunt scoren, dat kun je vinden op de website.  

Bier meer jouw ding? Er bestaat óók een adventskalender gevuld met bier >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO