5 magnetrontrucs die je wil weten

Want dit apparaat kan veel meer dan alleen je diepvriesmaaltijd opwarmen. Denk aan knapperige bacon, schuimende melk en krokante taco.

gerelateerd
Dit moet je vooral níet doen bij wijnschrijven
6 tips om je aangebrande pan schoon te maken
5 symptomen die je hebt als je een vitamine B12-tekort hebt
Dit kun je allemaal schoonmaken met olijfolie
Getty Images

VAN TORTILLA NAAR TACO 
Nodig: een mok, een tortilla en een bord. Schuif de tortilla in de mok, leg de mok op het bord en plaats het geheel voor een minuut in de magnetron. Je tortilla is nu een krokante taco.

Hier een recept voor de lekkerste taco's >

SCHUIMENDE
Nodig: melk en  een potje met deksel. Giet de melk in het potje, deksel erop en schud dertig seconden. Zet het potje melk voor nogmaals dertig seconden in de magnetron. Je hebt nu schuimende melk voor in de koffie.

5x Koffie compleet >

KNAPPERIGE BACON  
Nodig: bacon, keukenpapier en een bord. Leg het keukenpapier op het bord, plaats de bacon erop en dek het vlees af met nog een keukenpapiertje. Nuke het geheel voor een minuut. Je hebt nu knapperige bacon.

Je leven in bacon: 10 bizarre producten >

POPCORN
Nodig: een papieren zak, pofmaïs. Schep een half kopje pofmaïs in de papieren zak, vouw de rand een paar keer om en zet hem voor drie minuten in de magnetron. Je hebt nu popcorn.

Popcorn, piepcorn >

SINAASAPPELSAP 
Nodig: een sinaasappel, een bord en een fruitpers. Snijd de sinaasappel doormidden en plaats hem met de binnenkant naar boven op het bord. Zet het geheel voor twintig tot dertig seconden in de magnetron. Je hebt nu een makkelijk te persen sinaasappel.

Ode aan de bloedsinaasappel >

Misschien wel de coolste popcornmachine die we ooit zagen >

Bron: buzzfeed
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO