De favoriete kookboeken van de redactie voor bovenaan je verlanglijst

Dat onze kasten uitpuilen van de kookboeken moge duidelijk zijn. Toch heeft ieder redactielid nog wel een boek dat-ie hier met liefde aan toe zou voegen.

gerelateerd
10 alledaagse dingen die van pas komen in de keuken
Wil jij deze illy Y3 koffiemachine? Wij geven 'm weg
7 dingen die je niet moet weggooien maar moet invriezen
Geen deksel voor je pan? Deze oplossing werkt altijd
Basics to Brilliance en Plenty More

MARI PLUKT DE DAG  
Mari Maris
Hoofdredacteur Klaartje Scheepers is fan van het kookboek Mari Plukt de Dag. Zij zag 'm eens bij freelancer Floor Beckers op het bureau liggen en was gelijk verkocht. En het is zeker niet de eerste keer dat Mari Maris haar aandacht trekt. Over haar vorige boek Groentebijbel is Klaartje ook erg te spreken. Mari Plukt De Dag is gevuld met gerechten waarin groente de hoofdrol speelt. Seizoensgebonden, het liefst. Foto's zul je in dit boek niet aantreffen. Lekker functioneel dus.

boek1

En ook deze kookboeken zijn leuk om cadeau te doen >

PLENTY MORE
Yotam Ottolenghi
Online redacteur Sophie van der Meer zou haar boekenkast het liefst verrijken met Plenty More van Yotam Ottolenghi. Het boek heeft er al eens gestaan, maar is samen met de huisgenoot waarvan-ie was, ook weer verdwenen. En al heeft ze naar eigen zeggen een prima imposante verzameling, dit is er een die ze mist. Daarnaast maak je haar ook blij met een ander boek van dit kookboekenfenomeen.

boek2

SWEET
Yotam Ottolenghi
En Sophie is niet de enige. Ook beeldredacteur Muriël van der Meer Mohr kan maar geen genoeg krijgen van Ottolenghi. Zijn nieuwste boek Sweet, zou zij graag van de Sint in ontvangst nemen. De gerechten vindt ze onweerstaanbaar. Ja, onze Muriël is een echte zoetekauw. En geef haar eens ongelijk. Wat ze van de beelden vindt? ‘Visueel zeer aantrekkelijk’ – ja, je bent en blijft een beeldredacteur hè.  

sweet

Dit zijn de winnaars van de Kookclub van het Jaar 2017 >

THE CHRISTMAS CHRONICLES
Nigel Slater
'Dit kookboek is een beetje sprookjesachtig en heeft daarmee een bijna magische uitstraling', zegt redacteur Lisa van der Klok. Het perfecte kookboek voor deze feestmaand, als je het haar vraagt. In The Christmas Chronicles worden verhalen en recepten gecombineerd. Dus je leesvoer voor knusse kerstavonden is ook meteen binnen. Check!  

TheChristmasChronicles_Slater

THE LITTLE BOOK OF CHAMPAGNE TIPS
Andrew Langley
Een kookboek is het niet, The Little Book of Champagne Tips. Het is een boek dat gaat over niets minder dan – je raadt het al – champagne. En het staat met stip op nummer één op de verlanglijst van eindredacteur Caroline Hülsenbeck. ‘Het leven is te kort om slechte wijn te drinken’, aldus Caroline. En daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens.

boek3

Inspiratie voor de Kerst: alle kersttrends op het gebied van koken op een rij >

BASICS TO BRILLIANCE
Donna Hay
Online stagiaire Marijn Speijer heeft het kookboek Basics to Brilliance op haar verlanglijst staan. ‘Je kookboekenrepertoir is pas compleet als er een boek over de basics in staat’, aldus Marijn. Met het kookboek van Donna Hay heeft ze daarmee gelijk een goede te pakken, volgens Lisa, die ’m wel al aan haar collectie mocht toevoegen.

btb

JAPAN: THE COOKBOOK
Nancy Singleton Hachisu
Ook de wens van Evelien Reich, hoofdredacteur van ELLE Decoration, is in onze gezamenlijke verlanglijst opgenomen. Toen al die favoriete kookboeken over de gedeelde redactie vlogen, noemde Evelien een wel heel bijzondere. Japan: The Cookbook, is het kookboek dat zij bij de Kerstman heeft besteld. Tja, als het niet lukt om naar Japan te gaan, dan maar dit uiterst charmante boek dat de Japanse keuken een tikkeltje dichterbij brengt. Maakt het wachten op die veelbelovende reis net wat dragelijker.

boek4

Ai! Maak jij ook deze veelbegaande fouten in de keuken? >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO