Dit zijn de leukste kookboeken om cadeau te doen

Of gewoon voor op je eigen lijstje. 

gerelateerd
8 dingen die je nooit in de vaatwasser moet stoppen
Dit is dé truc om je vuilnisbak minder te laten stinken
7 smerige dingen die foodfotografen doen om een foto mooi te maken
Mislukken jouw baksels altijd? Misschien ligt het hieraan
SWEET en The Green Kitchen at Home

1. THE GREEN KITCHEN AT HOME 
David Frenkiel
Door de vakjury van de kookboekenverkiezing verkozen tot Kookboek van het Jaar 2017. Een boek vol vegetarische recepten, die naast lekker ook nog eens onwijs laagdrempelig zijn. Eitje dus! Die vega maaltijd. 

green kit
Het boek bestel je hier voor €24,99

Dit zijn de winnaars van de Kookclub van het Jaar 2017 >

2. SMOKEY GOODNESS 2 
Jord Althuizen
Smokey Goodness 2 werd dit jaar door het publiek van de kookboekenverkiezing verkozen tot favoriet. Daarmee won het boek de Gouden Garde Publieksprijs 2017. En dat is niet de eerste keer dat maker Jord Althuizen - die je misschien wel kent van het RTL4 programma Grillmasters - een prijs mocht ontvangen. Vorig jaar won zijn kookboek Smokey Goodness de juryprijs. Zoals de naam misschien al verklapt, is dit kookboek een écht barbecueboek. Stoer en ruig, tot aan de cocktails die erin voorkomen toe. 

smokey
Het boek bestel je hier voor €24,99

3. SOUQ 
Nadia Zerouali
Uit de prijzen zijn we nog niet. Souq is met zijn mezzegerechten uit de Mediterraan-Arabische keuken namelijk bekroond tot Gouden Kookboek 2017. Dit boek is gevuld met ruim honderd traditionele gerechten, maar dan met een eigentijdse twist. Denk gefrituurde kibbehballetjes, tabouleh en zelfgemaakte hummus. 

souq
Het boek bestel je hier voor €29,95

Inspiratie voor de kerst: alle kersttrends op het gebied van koken op een rijtje >

4. SWEET 
Yotam Ottolenghi
Een boek vol zoet, waarin de maker Yotam Ottolenghi terugkeert naar zijn culinaire start: de patisserie. Eentje die je alleen al wilt hebben om de prachtige foto's die erin staan - meer is er niet nodig om je het water in de mond te laten lopen. 

sweet
Het boek bestel je hier voor €29,95

5. RELAX MAMA! IN DE KEUKEN 
Elsbeth Teeling
Een boek gevuld met succesrecepten van moeders, voor moeders. Voor gezonde maaltijden waar je jezelf én je kleine een plezier mee doet. Maaltijden die trouwens binnen een mum van tijd op tafel staan. Zo, dat is relaxed.

relax mama
Het boek bestel je hier voor €16,99

6. PINDAKAAS 
Marije Sietsma
Pindakaasfans opgelet: dit kookboek wil je. Ieder recept erin is namelijk voorzien van je favoriete broodbeleg - wat dus eigenlijk meer dan alleen dat is. Hoe je dit voor je moet zien? Pindakaas als smaakmaker in gehaktballen of in een Thaise curry. Of in een cheesecake of over popcorn, bijvoorbeeld. 

omslag-pindakaas-lr
Het boek bestel je hier voor €18,95

Ai! Maak ook jij deze veelbegaande fouten in de keuken? >

7. DAT SMAAKT NAAR MEER 
Jan-Willem van der Hek
Een kookboek is het niet, Dat smaakt naar meer. Toch noemen we 'm. Dit omdat het wel een hele leuke is voor op de verlanglijst. Met het boek geeft Jan-Willem van der Hek, de beste sommelier van Nederland, uitleg over wijnen. Zodat jij er als wijnliefhebber meer over te weten kunt komen, en er achter kunt komen welke wijn bij jou past. Naast die standaardvariant die altijd in je kast staat dan.

dat smaakt naar meer
Het boek bestel je hier voor €20,00
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO