De kleur van je servet heeft invloed op de smaak van eten

Tafeltje-dekje!

gerelateerd
Geen deksel voor je pan? Deze oplossing werkt altijd
8 dingen die je nooit in de vaatwasser moet stoppen
Dit is dé truc om je vuilnisbak minder te laten stinken
7 smerige dingen die foodfotografen doen om een foto mooi te maken
Shutterstock

Fijn, zo'n servet naast je bord. Handig om je schoot mee schoon te houden, of om je mond mee af te vegen wanneer je net iets te enthousiast was met het naar binnen slurpen van je spaghettisliert. Maar wist je dat 't hulpmiddel ook nog ergens anders bij van pas komt?

Tafeldekken: zo heurt het >

SMAAKSENSATIE
Volgens onderzoek heeft de kleur van je servet invloed op je smaak- en aromabeleving. De kleur van je servet kan er dus voor zorgen dat je eten lekkerder smaakt. We vertellen je welke kleur, welk effect heeft. Pak dat notitieblok er dus maar snel bij, voor de volgende keer dat je een etentje hebt.

10 dingen die je moet hebben als je een groepsdiner organiseert >

HET OOG WIL OOK WAT
Zo versterken lichtblauwe servetten de smaak van gele ingrediënten en verminderen ze de zoutheid van een maaltijd. Koraalkleurige servetten maken een gerecht extra zoet en donkergrijze servetten accentueren lichte gerechten zoals pasta - deze ga je hierdoor meer waarderen. Tot slot is er het mosterdkleurige servet dat een effect met zich meebrengt. En nee, niet op gerechten met mosterd. Dit servet benadrukt de versheid van groene ingrediënten, waardoor ze je beter zullen smaken.   

Jarig? Bij deze restaurants eet je gratis >

Bron: Misset Horeca 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO