Dit zijn de grootste kookblunders die we ooit hebben gemaakt

Van onze fouten kun je leren.

gerelateerd
Dit moet je eten om van je koffie-adem af te komen
De kleur van je servet heeft invloed op de smaak van eten
YES! Dit is de truc om van knoflookvingers af te komen
Getty Images

Ja, ook wij doen wel eens iets doms in de keuken. En niet zo’n beetje ook... we delen onze grootste kookblunders met je. Anoniem dan hè. We willen onze eer wel hooghouden.

We zijn er klaar mee! Deze foodtrends willen we niet meer zien in 2018 >

DE ONTPLOFFENDE AUBERGINE
‘Begin dit jaar wilde ik baba ganoush maken, maar ik was éven vergeten de aubergine in te prikken voordat hij in de oven ging. Het resultaat: een hele harde knal, de deur van de oven klapte open en alles, maar dan ook alles zat onder de aubergine. Mission failed.’

LASAGNE FACEPLANT 
‘Mijn zorgvuldig gemaakte, laag-voor-laag met liefde opgebouwde lasagne stond iets te dicht bij het verwarmingselement van de oven en moest dus een verdieping lager. Bij gebrek aan ovenhandschoen vetrouwde ik op een te dunne theedoek. Dat moet je dus niet doen. Door de faceplant van mijn ovenschaal was de bloedhete onderkant van mijn oven plots geheel bedekt met lasagne, en stond ik een twee minuten later in een blauwe keuken op het aanrecht om het brandalarm uit te krijgen. Als klapper op de vuurpijl heb ik (wat er over was van) de lasagne teruggezet en stond ik daarna weer te brandlucht uit de keuken te wapperen. Mijn oven is nog altijd niet honderd procent hersteld. Een ezel...’

Herkenbare momenten voor iedereen die bezig is met gezond eten >

DE KLASSIEKE BRANDER
‘Risotto laten aanbranden, pannetje kapot. Oeps.’

GEKARAMELISEERDE WENTELTEEFJES
‘Bij het wentelteefjes bakken doopte ik het brood eens al in de suiker en kaneel voordat ze de pan in gingen. Dat gekarameliseerde laagje kwam mij niet heel bekend voor. Misschien maakt het het een beetje goed dat ik die ochtend brak was en er dus niet helemaal bij was met mijn gedachten?’

DE WISSELTRUC
‘Suiker en zeezout lijkt soms best op elkaar.’

Dit is onze foodbucketlist voor komend jaar >

REKENFOUTJE
‘Bij het omrekenen naar meer of minder personen gaat er weleens wat mis. Zo maakte ik eens een gerecht dat voor acht personen bedoeld was, klaar voor twee. Helaas was ik bij de chilivlokken vergeten de hoeveelheid aan te passen.’

DE VERSCHRIKKELIJKE SOUS-CHEF
'Ik heb niet alleen kookblunders, ik ken ze ook. Ik heb namelijk een vriendin die de verschrikkelijke sous-chef is, een wandelende keukenramp. Ze tovert hartig olijvenbrood om tot havermoutpap, maakt courgettesoep die naar mosselen smaakt en haar koekjes worden in de volksmond ook wel stenen genoemd. We hebben weleens samen een verwoede poging gedaan om glutenvrije pepernoten te maken, maar dat werd natte speculaas omdat er geen pak amandelmelk, maar een scheutje in moest. Één keer ging het goed: ik maakte het dessert en zij bracht de borden weg. En ging er vervolgens met de eer vandoor.'

Onze favoriete restaurants van 2017 op een rij >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO