4x eten dat kant-en-klaar goedkoper is dan om zelf te maken

En nee, we hebben het niet over de kant-en-klaarlasagne die nooit zal tippen aan de jouwe, want daar valt niet over te twisten.

gerelateerd
Dit moet je vooral níet doen bij wijnschrijven
6 tips om je aangebrande pan schoon te maken
5 symptomen die je hebt als je een vitamine B12-tekort hebt
Dit kun je allemaal schoonmaken met olijfolie
Getty Images

1. PASSATA DI POMODORO
Om zelf passata di pomodoro, ofwel gezeefde, kale tomatensaus te maken heb je heel wat tomaten nodig. Een kant en klaar pakje behoort tot de goedkoopste aankopen die je bij de supermarkt kunt doen.

10 simpele tips om duurzamer en dus goedkoper te koken >

2. TAART
Voor de bakprins of -prinses is het het waard om uren in de keuken te staan en diep in de buidel te tasten voor de perfect pie, maar wie op een verjaardag een snelle taart op tafel wilt toveren, kan ‘m beter kopen. Niet alle taarten zijn goedkoper, maar ga je bijvoorbeeld voor een goed gevulde chocoladetaart of taart met amandelspijs en dure noten, dan ben je beter uit in het koelschap.

3. GUACAMOLE
Avocado’s zijn niet de goedkoopste aankoop in de supermarkt, en wil je ze eetrijp, dan mag je nog dieper in de buidel tasten. En dan ben je er met die avocado’s alleen nog niet. Met een avocadopakket heb je het voordeel dat je de resterende ingrediënten niet meer hoeft aan te schaffen, maar met een bakje guacamole ben je in één klap, weinig werk en weinig euro’s klaar.  

Met deze supersimpele tip kom jij met gezondere boodschappen thuis >

4. JAM
Niet alle jam natuurlijk, maar wil je lekkere jam maken van je favoriete zomerfruit – frambozen, bosbessen, bramen – dan ben je al gauw duur uit. Er gaat een grote hoeveelheid van het prijzige fruit in één potje jam, waardoor de kant-en-klare versie vaak goedkoper is. 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO