10x Handig invriezen in een ijsblokjesvorm

Van sommige dingen wil je gewoon een kleine portie achter de hand hebben. Wie wat invriest, die heeft wat.

gerelateerd
Bot mes? Zo slijp je je messen thuis zónder slijpmachine
12 tips! Sneller koken op doordeweekse avonden
Eye-opener? De plek waar je zit in een restaurant heeft effect op je eetgedrag
Er komt een nieuw kookprogramma speciaal voor vleesliefhebbers
Getty Images

BOUILLON
Bijvoorbeeld deze kalfsbouillon. Perfect voor als je snel wat smaak wil toevoegen aan een saus.

KOFFIE
IJsblokjes kunnen je ijskoffie waterig maken, en daarom is het altijd handig om wat blokjes bevroren koffie in de vriezer te hebben liggen.

PESTO
Verrijkt je pasta-voor-een. Pesto maak je trouwens heel simpel zelf.

WIJN
Als je niet van plan bent dat restje overgebleven wijn op te drinken, kun je het invriezen en later gebruiken in bouillon, jus en saus.

GEROOSTERDE KNOFLOOK
Plet de teentjes en schep ze in je ijsblokjesvorm.

Kip met veertig tenen knoflook >

KOEKJESDEEG
Voor als je echt maar één koekje wil eten.  

CITROENSAP
Fijn om achter de hand te hebben, omdat de meeste recepten slechts een klein scheutje citroensap nodig hebben. Ook handig: het geeft water en (zelfgemaakte) ijsthee extra smaak.

VERSE KRUIDEN
Werkt vooral goed bij ‘harde kruiden’ zoals rozemarijn, tijm, oregano en salie. Stop de kruiden in de ijsblokjesvorm, giet er olijfolie overheen, en vries het in. Gebruik een (of meerdere) blokjes als je soep of saus maakt.

EIDOOIERS
Voor als je Nigella's pavlova met passievrucht hebt gemaakt en geen idee hebt wat je met de eidooiers moet beginnen. Werkt ook prima met eiwit.

GEMBER
Raspen en in de ijsblokjesvorm ermee: gember werkt bij zowel hartige als zoete maaltijden.

Tip: wil je de ijsblokjesvorm voor iets anders gebruiken? Je kunt je bouillon/pesto/koffie enz. na het invriezen overhevelen naar een diepvrieszakje.

De vriezer is je vriend >
Zo ontdooi je vlees >
Dit bewaar je beter niet in de koelkast >

Bron: The Kitchn
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO