Kookboek: Back to Basics

In het nieuwe kookboek Back to Basics gaat Michelinsterren-chef Jacob-Jan Boersma terug naar de basis van gezond eten.

gerelateerd
YES! Dit is de truc om van knoflookvingers af te komen
Zo kom je snel door die enorme berg afwas heen
Deze 9 hacks gaan je Kerst een stuk makkelijker maken
Wijn drinken én schenken volgens het boekje

Jacob-Jan Boersma is chef-kok van restaurant De Leest in Vaassen dat in 2013 een derde Michelinster kreeg. In Back to Basics geeft hij uitgebalanceerde recepten met voornamelijk groenten, noten, vis, bessen en ook een beetje graan. Alles komt aan het bod: van hapje tot toetje tot zondags diner. De stilleven-achtige foto’s zijn van fotografe en oud NOS-nieuwslezer Sacha de Boer, met wie hij al eerder het kookboek Down to Earth maakte.

Van een Michelinsterren-chef zou je misschien verwachten dat de gerechten in het boek allemaal erg ingewikkeld zijn, maar niks is minder waar. Net als Down to Earth staat Back to Basics vol met eenvoudige gerechten die iedereen kan maken.

De producten die Boersma in zijn boek gebruikt doen een beetje denken aan het paleodieet, allemaal erg oer. Het boek laat bovendien zien dat je om gezond te zijn, je geen superfoods nodig hebt. Een acai-bes uit het oerwoud van Ecuador is aan Boersma niet besteed, lokaal geteelde groenten wel.

Back to Basics, Jacob-Jan Boersma en Sacha de Boer, uitgever Van Dishoeck, € 25, via bol.com

Koken met vis uit blik? Dat is eigenlijk best lekker >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO