De belangrijkste kookboeken van de afgelopen honderd jaar

Dáárom eten we dit!

gerelateerd
Dit moet je vooral níet doen bij wijnschrijven
6 tips om je aangebrande pan schoon te maken
5 symptomen die je hebt als je een vitamine B12-tekort hebt
Dit kun je allemaal schoonmaken met olijfolie

Welke kookboeken zorgden ervoor dat we koken zoals we koken? En welke veroorzaakten revoluties in de thuiskeuken? Een berg experts boog zich over deze vragen en maakte een lijst van de mooiste, invloedrijkste en meest informatieve kookboeken van de afgelopen honderd jaar. Van rasklassiekers als Julia Childs Mastering the Art of French Cooking en Salvador Dalí’s Les Diners de Gala tot het hedendaagse Plenty van Yotam Ottolenghi. Uit ieder boek vind je een pagina, een recept plus een uitleg van het belang ervan in het Cookbook book

Cookbook Book, Florian Böhm en Annahita, Phaidon, € 45 

3 kookboeken voor een klein budget >
Koken als Sophia Loren en andere celebrity-kookboeken >
10x koken uit het Midden-Oosten en verder > 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO