De belangrijkste kookboeken van de afgelopen honderd jaar

Dáárom eten we dit!

gerelateerd
Er bestaat nu een fles die de kwaliteit van je drank verhoogt
Gooi je vieze afwasborstel nooit weg!
4 kooktips: zo haal je de meeste smaak uit je ingrediënten
Tips! 5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Welke kookboeken zorgden ervoor dat we koken zoals we koken? En welke veroorzaakten revoluties in de thuiskeuken? Een berg experts boog zich over deze vragen en maakte een lijst van de mooiste, invloedrijkste en meest informatieve kookboeken van de afgelopen honderd jaar. Van rasklassiekers als Julia Childs Mastering the Art of French Cooking en Salvador Dalí’s Les Diners de Gala tot het hedendaagse Plenty van Yotam Ottolenghi. Uit ieder boek vind je een pagina, een recept plus een uitleg van het belang ervan in het Cookbook book

Cookbook Book, Florian Böhm en Annahita, Phaidon, € 45 

3 kookboeken voor een klein budget >
Koken als Sophia Loren en andere celebrity-kookboeken >
10x koken uit het Midden-Oosten en verder > 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO