Bbq weer! Met deze barbecue tips wordt grillen nog leuker

Grappige, nieuwe, maar vooral handige barbecue tips waar je echt wat aan hebt. Grillen, da’s wat we met dit weer willen.

gerelateerd
Bot mes? Zo slijp je je messen thuis zónder slijpmachine
12 tips! Sneller koken op doordeweekse avonden
Eye-opener? De plek waar je zit in een restaurant heeft effect op je eetgedrag
Er komt een nieuw kookprogramma speciaal voor vleesliefhebbers
Getty Images

VIS OP EEN BEDJE VAN CITROEN
Liefhebber van vis op de barbecue? Leg voortaan je zalm, forel of kabeljauw op een bedje van citroen. Zo blijft de vis niet plakken aan het rooster van je bbq én heb je net even die extra frisse bite. Twee vliegen in één klap dus.

Weten waar de citroen nog meer goed voor is? Je leest het hier >

KOLEN BESTROOIEN MET KRUIDEN
Kun je wel wat extra smaak aan je vlees, vis of gegrilde groente gebruiken maar heb je een hekel aan die veel te zoete, ongezonde sauzen? Bestrooi in plaats van je eten, de kolen van je bbq eens met kruiden. Volgens Oregon Live kun je deze kruiden hiervoor het beste gebruiken:

Basilicum voor een zoete, pittige smaak. Vooral lekker bij gegrilde groenten.
Venkel geeft ook een zoete smaak. Je kunt ‘t vers óf gedroogd gebruiken. Past goed bij fruit en worst.
Rozemarijn, als naalden of stokjes, is lekker bij vlees, kip en groenten.
Salie geeft gevogelte, wild en worst een rokerige kruidensmaak.

En deze kruiden doen het goed in cocktails >

IJS OP BURGER VOOR SAPPIGHEID
Voor als je zin hebt in een sappige burger. De tip is heel simpel. Leg een ijsblokje op, bij, naast of onder de burger vlak voordat-ie op de bbq gaat. Als je geen ijsblokjes in de vriezer hebt liggen, neem dan twee tot drie eetlepels ijskoud water voor hetzelfde sappige resultaat.

BARBECUE SCHOONMAKEN MET UI
En dan is het moment daar. Na een uitgebreide barbecuesessie moet de boel, helaas, weer schoongemaakt worden. Geen speciale borstel bij de hand? De oplossing is nabij. Snij een ui doormidden en gebruik de platte kant om de roosters weer spic en span te boenen.

Wij vertellen je hoe je een ui snijdt zónder te huilen >

Bron: Little Things

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO