5x gruwelijke koksmessen

Deze allrounder is onmisbaar in de keuken. Het koksmes snijdt alles; van vlees tot tuinkruiden en van vis tot radijsjes.

gerelateerd
8 dingen die je nooit in de vaatwasser moet stoppen
Dit is dé truc om je vuilnisbak minder te laten stinken
7 smerige dingen die foodfotografen doen om een foto mooi te maken
Mislukken jouw baksels altijd? Misschien ligt het hieraan

Wüsthof Classic koksmes

Sabatier koksmes

Nipponblades Yanagiba koksmes
1 / 6

5 gruwelijke koksmessen

Wüsthof Classic koksmes

Deze topper is gemaakt met Deutsche gründlichkeit. Het heft ligt lekker in de hand en dankzij de gesmede 'krop' zijn je vingers beter beschermd. De messen worden vóór het slijpen met een laser gemeten. Vervolgens berekenen computerprogramma's de exacte slijphoek voor ieder mes en worden de messen met precisierobots vervolgens aan een natte steen geslepen om vervolgens gepolijst te worden aan een speciale schijf. Deze klassieke lijn wordt al heel lang gemaakt en is de meest uitgebreide messenlijn. De zwarte greep bestaat uit duurzaam genageld kunststof, de greepdelen zijn bovendien voegloos gemonteerd en daardoor blijft het mes hygiënisch.

Wüsthof Classic koksmes 20 cm, € 81,95 via Knivesandtools.nl

Global koksmes

Global is een Japans merk. Japanse messen zijn doorgaans lichter in gewicht en gemaakt van harder staal. Dat heeft voordelen en nadelen. Voordeel is dat deze messen doorgaans langer scherp blijven. Nadeel is dat het mes lichter is en veel mensen vinden een zwaarder mes steviger in de hand liggen. Dit koksmes van Global heeft bovendien geen houten heft, dat zorgt ervoor dat het mes koel in hand voelt en de gaatjes zorgen voor een anti-slipeffect.

 

Global, G-2 Koksmes 20 cm, € 103,50 via deBijenkorf.nl

Sabatier koksmes

Een klassieker van Sabatier, dit koksmes. Het lemmet is van RVS en het kunstoffen heft is robuust en hygiënisch. Het lemmet is bovendien extra breed wat zorgt voor optimaal gebruiksgemak.

 

Diamant Sabatier Classique 20 cm, € 69,95 via Sabatier-by-Fonq.nl

Nipponblades Yanagiba koksmes

Dit Japanse Yanagiba koksmes is bij uitstek gebruikt voor het fileren van vis. Dit koksmes is perfect voor de bereiding van sashimi, doordat het mes lang dun en licht is, kost het weinig kracht om vis recht en dun te snijden. Japanse messen zijn doorgaans lichter in gewicht en gemaakt van harder staal. Dat heeft voordelen en nadelen. Voordeel is dat deze messen langer scherp blijven. Nadeel is dat het mes lichter is en veel mensen een zwaarder mes steviger in de hand vinden liggen.

 

Nipponblades, Yanagiba koksmes, € 250, via Nipponblades.nl

Zwiling J.A. Henckels Classic Four Star koksmes

Bij koks een wereldwijd succesnummer van Duitse makelij. De Four Star-serie heeft een naadloos afgewerkt kunststof heft om hygiëne te waarborgen. Het heft ligt goed in de hand door een kleine bolling.

 

Zwiling J.A. Henckels Classic Four Star koksmes, € 78,99, via CookandCo.nl

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO