7x plekken om Poké bowls te eten

Poké bowls/sushi bowls: een van onze favoriete foodtrends uit 2016 zet voort in 2017. Waar de deze Hawaiiaanse vissalade eet? Tot nu toe vonden we ´m alleen in grote steden, maar we weten zeker dat deze trend zich zal nestelen in meerdere menukaarten.

gerelateerd
Olé! Amsterdam krijgt binnenkort een nieuw stadsstrand!
Dit zijn onze favoriete terrassen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht
Dit Turkse eethuis is een verborgen parel die we liever geheimhouden
Avocado-restaurant 'The Avocado Show' geeft proefdiners weg
Credits: Jessica Gavin

Bar Sue

Bij Bar Sue noemen ze de Hawaiiaanse salade de ‘Sue bowl’. Je kiest uit witte rijst, bruine rijst of salade. Daarna kies je uit de versie met zalm, garnalen, rundvlees, kip, varkensvlees of tofu. De salade met zalm is een klassieke bowl met rauwe zalm, bosui, avocado, komkommer, wakame en chiliflakes.

> Bar Sue, Insulindeweg 1, Amsterdam-Oost

Poke Perfect

Bij Poké Perfect, op steenworp afstand van de redactie,  haalt menig redactielid zijn lunchbowl. Op de muur staat een gigantisch menu met alle poké-ingrediënten die je je maar kan indenken. Er zijn vaste samenstellingen, zoals de Witzel (aanrader), maar je kunt ook zelf je bowl samenstellen met alles wat jij lekker vindt. Onlangs opende een tweede vestiging in Utrecht. Tripje naar Atlanta op de planning? Ook daar opent Poké Perfect binnenkort een locatie.

> Poké Perfect, Prinsengracht 502, Amsterdam
> Poke Perfect, Korte Jansstraat, Utrecht (opent binnenkort)

Dit is Jamie Olivers geheim voor de perfect gehaktbal >

Sushilee

Bij Sushilee op de Zuidas eet je een verfijnde poké bowl met sticky sushirijst getopt met gemarineerde paddenstoelen, paling, garnaal, zalm, tonijn, krab, knapperige norivellen en avocado. En de verse vis komt van visboer Jan van As!  

> Sushilee, George Gershwinlaan 534, Amsterdam, Zuidas

Poké Bowl

Poké Bowl was (voor zover wij weten) de eerste die Poké naar Nederland bracht. Ook hier kun je je eigen bowl samenstellen. Je kunt zelfs kiezen voor een poké burrito. Neem er een gezonde smoothie bij, lekker!

> Poké Bowl, Hoogstraat 117, Rotterdam

Sushito

Sushito opent haar deuren op 1 februari. Houd onze pagina in de gaten voor een update. Sushito zal poké bowls en sushi-burrito’s gaan verkopen in de Pijp. Of ze lekker zijn? We gaan het zien!

> Sushito, Eerste van der Helststraat 74, Amsterdam

Deze hotspots openen binnenkort >

Stach

Bij de allernieuwste vestiging van Stach kun je verse poké bowls afhalen of op je gemak opeten in het Stach café. Handig. Deze nieuwe locatie heeft een Asian Foodcourt waar serieuze sushi-chefs, naast poké, allerlei andere Aziatische gerechten klaarmaken.

> Stach, Overtoom 112, Amsterdam

Bar Mowgli

Bij Bar Mowgli serveren ze een klassieke poké bowl met norivellen, zalm, avocado, sushirijst met kewpie-mayonaise en zalmkaviaar erop. Kewpie-mayonaise is een speciale Japanse sushimayonaise, die friszuur van smaak is en goed past bij rauwe vis.

> Bar Mowgli, Beukenplein 50, Amsterdam

Beeld Jessica Gavin

 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO