ZOEK

Italiaans restaurant: 18x de allerbeste van Amsterdam

Van Italiaanse lunchbroodjes tot uitgebreid klassiek Italiaans tafelen. Dit zijn de beste Italiaanse restaurants van Amsterdam.

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018

Incanto - via Facebook

Koevoet - via de website

Spaghetteria - via de website

Toscanini - via de website

Fotografie Davide Ragusa

Eddy Spaghetti - via de website

Bar Gallizia - via Facebook

Osteria Assaggio - via de website

Il Tramezzino - via de website

Fa.Pekelhaaring - via de website

La Fucina - via Facebook

Al Ninèn - via Facebook

De Italiaan - via Facebook

Bella Storia - via Facebook

Getty Images

Getty Images

Roberto's - via de website

Café Libertine - via Facebook
1 / 18

Incanto

Bij Incanto wordt er klassiek Italiaans gekookt met een geweldig uitzicht op het Muntplein. Let op: voor deze Italiaan neem je de tijd. Het is niet de meest betaalbare van de stad, maar een avond bij Incanto is je geld meer dan waard.

> Incanto, Amstel 2, Amsterdam-Centrum 

Koevoet

Dit Italiaanse restaurant is een begrip in Amsterdam. Ook daarbuiten weten liefhebbers van Italiaans eten Koevoet te vinden. In dit pand met een rijke geschiedenis, kookt chef Andrea alleen authentieke Zuid-Italiaanse gerechten.

> Koevoet, Lindenstraat 17, Amsterdam, Jordaan 

 

Spaghetteria

Met inmiddels drie vestigingen in Amsterdam, één in Utrecht én een kookboek op de markt kan je zeker niet meer om Spaghetteria heen. Mocht je het geluk hebben hem te treffen: chef Stefano Cavallari kookt met liefde de meest verse pasta voor je. Reserveren kan niet, maar (tip!) de zaak in Oost is, vooralsnog, de meest rustige.

> Spaghetteria, Van Woustraat 123, Amsterdam, Zuid
> Spaghetteria, Jan Hanzenstraat 32, Amsterdam, West
> Spaghetteria, Pretoriusstraat 72, Amsterdam, Oost

Toscanini

Bij deze fameuze Italiaan in de Jordaan eet je de lekkerste gerechten. Zomaar binnen lopen heeft hier geen zin, want elke avond is het volle bak. Voor €52,50 per persoon krijgt de hele tafel een proeverij van zes gangen. A la carte eten is ook mogelijk.

> Toscanini, Lindengracht 75, Amsterdam, Jordaan 

De lekkerste pizza's van Amsterdam eet je hier >

Mangiassai

Bij Mangiassai eet je Napolitaanse gerechten. De houtoven neemt dan ook een prominente plek in bij deze Italiaan aan de Ruyschstraat. Veel gerechten kent de kaart niet, maar de klassiekers die je eruit plukt, zijn authentiek en smakelijk.

> Mangiassai, Ruyschstraat 42, Amsterdam-Oost

 

Eddy Spaghetti

Eddy Spaghetti is uit hetzelfde brein ontsproten als succesnummers Biertuin, Smokin’ Barrels en Waterkant. Eddy, niet je doorsnee Italiaan, serveert traditionele Italiaanse gerechten met een moderne twist. Bijvoorbeeld pizza ovale, een knapperige pizza met een dunne bodem die meer doet denken aan een flammkuchen. De ravioli di zucca is uit de kunst: met pompoen, hazelnootjes, gefrituurde salie, botersaus en verrassend genoeg: bitterkoekjes. De gin-tonic kaart is een fijne reden voor het voortzetten van de avond.

> Eddy Spaghetti, Krugerplein 23, Amsterdam, Oost 

Bar Gallizia

Bij Bar Gallizia eet je op elk moment van de dag op en top Italiaans. Ontbijt als een echte Italiaan met een goede bak koffie en een cornetto: de Italiaanse croissant. Schuif ’s middags aan voor de versgebakken focaccia en begin je avond goed met een glas Italiaanse wijn en passende antipasti.

> Bar Gallizia, Javastraat 67, Amsterdam, Amsterdam-Oost 

Op deze plekken ontbijt je het lekkerst in Amsterdam >

Osteria Assaggio

Voor lekkere Italiaanse belegde broodjes en piadina’s ben je bij Osteria Assaggio aan het juiste adres. Weinig tijd? Telefonisch bestellen kan ook, dan hoef je niet in de rij te staan.

> Osteria Assaggio, Prinsenstraat 12, Amsterdam
> Osteria Assaggio, Langebrugsteeg 11, Amsterdam

Il Tramezzino

Deze Italiaanse lunchspot verkoopt alleen échte Italiaanse tramezzini: dikke, rijkbelegde boterhammen zonder korst. En zoals we van Italianen gewend zijn, is ook de koffie om over naar huis te schrijven. Kortom: de ideale plek voor een snelle en betaalbare lunch in de gezellige Haarlemmerstraat.

>Il Tramezzino, Haarlemmerstraat 79, Amsterdam 

Fa. Pekelhaaring

Firma Pekelhaaring zal het etiket Italiaans restaurant zelf niet zo snel op deur plakken. Maar dit restaurant aan de Van Woustraat mag absoluut niet op deze Italiaanse lijst ontbreken. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kan je alles van de kaart bestellen. En elk gerecht is stuk voor stuk fantastisch.

> Fa. Pekelhaaring, Van Woustraat 127-129, Amsterdam

La Fucina

Bij deze Italiaanse bar aan de Javastraat blijf je terugkomen voor de verrukkelijke pizza en focaccia. Nog een enorme plus: het uiterst vriendelijke personeel weet alles over Italiaanse wijnen en serveert een bijpassende kaasplank.

> La Fucina, Javastraat 99H, Amsterdam  

Al Ninèn

Deze traiteur vertikt het om ‘spaghetti bolognese’ te serveren, omdat het nou eenmaal géén authentiek Italiaans gerecht is. Bestel je bolognese, dan krijg je het op hun manier: als een ragout. Heerlijk! Van die houding worden we blij. Kom maar op met échte Italiaanse kost.

> Al Ninèn, Westerstraat 77, Amsterdam 

De Italiaan

De Italiaan is een sfeervolle stek in Oud-West voor een lekkere pizza of pasta. Ook voor glutenvrije pizza’s ben je hier helemaal op de juiste plek.

> De Italiaan, Bosboom Toussaintstraat 29, Amsterdam 

Meer glutenvrije restaurants? >

Bella Storia

Bij buurtrestaurant Bella Storia eet je een Italiaanse dis, precies zoals la mamma hem zou maken. Zo hebben ze er pizza met huisgemaakte salsiccia en ravioli met verse zwarte truffel.

> Bella Storia, Bentinckstraat 28, Amsterdam 

Caldi e Freddi

Bij binnenkomst begroet het personeel je met een hartelijke ciao en serveert vervolgens de lekkerste Italiaanse broodjes, cannelloni en tiramisu. Kiezen is een hele opgave. Onze favoriet: de ciabatta met mortadella en gegrilde aubergine. Bonuspunten zijn er voor de vriendelijke Italiaanse prijzen: een rijkbelegde ciabatta kost je €3,50.  

> Caldi e Freddi, Spuistraat 102, Amsterdam, Centrum 

Café de Curtis

Dit kleine restaurant wordt bestierd door échte Italianen. De huisgemaakte ravioli is to die for en het vlees is goddelijk. Daarom zit deze Italiaan in de Jordaan al jaren stampvol.

> Café de Curtis, Tweede Anjeliersdwarsstraat 6, Amsterdam, Jordaan 

Roberto’s

Wil je op sjiek gaan, dan ga je naar Roberto’s in het Hilton aan de Apollolaan. De authentieke Italiaanse keuken wordt op elegante wijze gepresenteerd. Denk aan: risotto en ravioli, maar ook costolette d’Agnello scottaditto (lamsrack), tournedos rossini en melanzane alla pugliese.

> Roberto’s, Apollolaan 138, Amsterdam-Zuid

Café Libertine

Dit onlangs geopende café is niet een klassieke Italiaan. Bij Libertine eet je verschillende gerechten om te delen, op basis van een Manhattan-esque Italiaanse keuken. Beter bekend als New York Italian. Denk daarbij aan meatballs in tomatensaus met Parmezaan of dunne pizzettes uit de gigantische houtoven die midden in het hippe restaurant staat.

> Café Libertine, Wolvenstraat 28, Amsterdam, Negen straatjes

Medewerkers Ron Blaauw openen Spaans restaurant >

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO