ZOEK

Onlangs geopend! Dit zijn de nieuwe hotspots in Amsterdam - 2017

Ontbijt, lunch, borrel, diner? Deze nieuwe hotspots in Amsterdam (eetstekken, bars, lunchtenten, koffieplekken, eetwinkels en meer) zijn in 2016 en 2017 geopend. Hier gaan we vanaf nu uit eten.

gerelateerd
Top 6 verborgen multicultihotspots in Amsterdam-Oost
Toetjesrestaurant Matcha Bar opent morgen haar deuren
Deze oosterse sapbar in Amsterdam-Oost is je nieuwe favoriet
Dit zijn de 7 favoriete banketbakkers van Patisserie Holtkamp
1 / 1

PRINZ WOLF

We hebben je een tijdje terug al lekker gemaakt: het nieuwe restaurant van de Oostenrijkse chef Michael Wolf, die zijn succes al bewees met Wolf Atelier. Onlangs is tartaria Prinz Wolf geopend, en we stapten er binnen toen de verf praktisch nog te ruiken was. Je leest er hier alles over
Prinz Wolf, Prinsengracht 411, Amsterdam

SUSHISAMBA_img900
SUSHISAMBA, via Instagram

SUSHISAMBA

Na groot succes in onder andere New York, Miami en Londen heeft ook ons eigen Amsterdam nu een vestiging van SUSHISAMBA. Reserveer een tafeltje als je een avondje wilt uitpakken, want simpel is het allesbehalve. Dat zie je alleen al aan de keuken, die onder leiding staat van chef-kok Claudio Cardoso en executive chef Mark Vaessen. Het menu is een fusion van Japans, Braziliaans en Peruaans. Dat betekent sushi, ceviche en meer op één avond. Leuk detail? Alhoewel de zaak naar internationaal concept is gevormd, heeft iedere vestiging iets eigens. Zo krijg je in Amsterdam onder meer een gerecht met haring en een dessert geserveerd in een pijp. 
> SUSHISAMBA, Max Eeuweplein 64, Amsterdam

Boozy brunchen - met een twist - in Amsterdam doe je hier >

21106785_10159150463810577_5509187847240571311_n
Nacarat, via Facebook

Nacarat

Nacarat, Ron Blaauws nieuwste, is gevestigd op de bovenste verdieping van het Canadese warenhuis Hudson’s Bay aan het Rokin. Loei-indrukwekkend interieurdesign – dat dak! die vloer! - en een spannende kaart: Midden-Oosters, maar dan op z’n Amsterdams. Dat betekent 1001 smaken in shared dining, maar ook fine dining-vorm. Wel on-Amsterdams is het aanbetalen bij reserveren. Maar heet je Ron Blaauw, dan kan dat. Meer over Nacarat lees je hier.
> Nacarat, Rokin 49, Amsterdam

20 restaurants in Amsterdam om de beste (vega)burgers te scoren >

21191854_313772642365981_7869073313370741394_n
Fondue Oost, via Facebook

Fondue Oost

Ze smelten de kazen! Perfecter kon de timing van de opening van Fondue Oost niet zijn. Voor bij wie de klap van de intredende herfst wel verzacht mag worden: Fondue Oost is het nieuwste kaasfonduerestaurant van Amsterdam en nú open. Fondue truffel, fondue el nacho fondue fromage blue... ach, wij waren eigenlijk al laaiend enthousiast bij enkel het woord kaas. Enne, psst. Het toetje? Chocoladefondue.
> Fondue Oost, Javastraat 49, Amsterdam

Over zoet gesproken: hier eet je écht de lekkerste zoetigheid >

Shanghai-Bistro_img900
Shanghai Bistro, via Instagram

Shanghai Bistro

De Pijp is een nieuwe Chinese streetfoodbar rijker. Shanghai Bistro is van dezelfde eigenaren als onder meer Taqueria Lima in de Foodhallen en serveert buns, dumplings, sprinrolls en meer. Chef-kok Francis Tavarez maakt er alles zelf, tot aan de sauzen toe. En koken, dat kan-ie wel: Tavarez stond voorheen in de keuken van tweesterrenrestaurant Bord’eau – waar de chef-kok en zijn souschef hun vertrek overigens ook recent aankondigden voor een nieuwe stap
> Shanghai Bistro, Van Woustraat 110, Amsterdam

Meer Aziatisch? 8 Vietnamese hotspots in Amsterdam >

Mr.-Mrs.-Watson_img900
Mr. & Mrs. Watson, via Facebook

Mr. & Mrs. Watson

Herbivoren, haast u richting Amsterdam-Oost, want deze gloednieuwe vegan hotspots is vanaf vandaag volop geopend. Mr. & Mrs. Watson zijn op een missie om veganistisch eten toegankelijk te maken voor iedereen en serveren onder meer een plantaardige kaasplank, burgers op rijstbrood, pizza en ander lekkers zonder dierlijke producten. Van dinsdag tot en met vrijdag ben je er welkom voor lunch en diner, op zondag kun je aanschuiven voor een groene brunch.
Mr. & Mrs. Watson, Linnaeuskade 3HS, Amsterdam

Gezond uit eten doe je bij deze 16 Amsterdamse restaurants >

Little-Sal_img900
Little Sal, via de website

Little Sal

Jaa! Amsterdam is weer een Latino lunchhotspot rijker, want Salmuera, aan de Rozengracht, heeft er een broertje bij en the name is .. Little Sal. Bij Salmuera eet je de lekkerste ceviche, vlees van de asado (Argentijns spit boven houtskool) en drink je uitzonderlijke mezcal tot in de late uurtjes. Niet zo gek dus dat we blij zijn met de komst van Little Sal, die in het lunchgat springt. De kaart van Little Sal staat bomvol street food. Denk aan heerlijke empanadas, ceviche en verfrissende agua fresca’s.. Begin je al te watertanden? Wij wel. Dus wij vlogen er als de wiedeweerga langs om te proeven
Little Sal, Rozengracht 106, Amsterdam

4x Mexicaans in de hoofdstad: hier eet je de beste taco's >

Vatten-Ramen_img900
Vatten Ramen, via de website

Vatten Ramen

Een door Michelin met een Bib Gourmand beloonde chef, een wereldwijd succesverhaal en van oerjapanse origine. Vatten Ramen heeft de ingrediënten in zijn zak om de beste ramenbar van Amsterdam te kunnen worden. De authentieke noedelsoep van chef Hideto Kawahara veroverde Japan, Hong Kong, Taiwan en New York al eerder en is nu ook in onze hoofdstad te proeven. De eerste vestiging aan de Kerkstraat is nét open, de tweede aan de Zeedijk volgt snel. Dat belooft wat.
Vatten Ramen, Kerkstraat 148, Amsterdam

En nog 5 spots waar je ramen scoort in Amsterdam >

Hoed-Krelis_img900
Hoed & Krelis, via website

Hoed & Krelis

In de gezellige chaos van De Pijp treffen we sinds kort Hoed & Krelis. Welk moment van de dag je ook op zoek bent naar een fijne tent, Hoed & Krelis mág en kán de hele dag. Of je je dag nou start met overnight oats en een gepocheerd ei of eindigt met een bietentartaar, oesters of bavette met bijpassende wijn. Op de hoek van de Albert Cuyp hebben ze alles wat je hart begeert. De passie van de chefs ligt bij lokale (seizoens-)groenten, maar ze laten zich zeker niet afschrikken door een mooi stuk vlees of vis. 
Hoed & Krelis, Ferdinand Bolstraat 58-60, Amsterdam

Dit Amsterdamse restaurant is zó succesvol dat het er honderd vestigingen wereldwijd bij krijgt >

De-Tulp_img900

De Tulp

Ze hebben het slim gedaan, dat terras daar aan het Marie Heinekenplein. Met het zonnetje erop waan je je plots in een tropische tuin, maar met een Hollandse bui ook – het regent ten slotte ook soms pijpenstelen in de jungle. De kaart heeft een Aziatische twist en is opgebouwd uit planken: zowel de lunch als het diner is er om te delen, zélfs het dessert. Hou jij je bord liever voor jezelf? Een broodje of salade tijdens lunchtijd mag je je wel toe-eigenen. Evenals een snack op de latere avond.  
De Tulp, Marie Heinekenplein 33, Amsterdam

Zin in een bakkie? Hier moet je zijn voor koffie in Amsterdam >

Restaurant-ZUID_img900

ZUID

Na C en BAUT heeft Masterchef Michiel van der Eerde nu zijn derde restaurant geopend: ZUID. In, je raad het al, Amsterdam Zuid. ZUID is duidelijk een tent met voor elk wat wils. Op de kaart vind je klassieke maar ook moderne gerechten, van een kippetje tot een ceviche. Wil je romantisch dineren of alleen maar een drankje drinken aan de bar? Bij ZUID kan het allemaal. De sfeer heeft iets weg van een gezellige huiskamer. De gerechten worden bereid door de chef himself in samenwerking met Richard Way die wordt bijgestaan door een zestal mannen. Je begrijpt, na C en BAUT zijn onze verwachtingen van deze nieuwe hotspot hoog.
ZUID, Stadionweg 316-320, Amsterdam Zuid.

Deze restaurants zijn onlangs geopend in Utrecht >

pigs and punch facebook

Pigs & Punch

Een restaurant geheel in het teken van varken en punch. Een verrassende, maar fijne combinatie als je het ons vraagt. Deze maand gaat het restaurant open, maar wij gingen vast voorproeven. Alles daarover lees je hier.

> Pigs & Punch, Utrechtsestraat 30A, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO