Bij deze 9 hotspots kun je het lekkerste eten afhalen in Amsterdam

Hoe graag we ook achter de pannen staan, soms is koken gewoon geen optie. Als je ziek bent, of je gasfornuis kapot is. Of als het nieuwe seizoen van Narcos online komt. Gelukkig is het anno 2016 vers, verantwoord en verrukkelijk wat de afhaalklok slaat. Wij tippen: 9x lekker afhalen in Amsterdam.

gerelateerd
Nu open: tartaria Prinz Wolf van chef-kok Michael Wolf
Restaurants in Antwerpen: uit eten in 't Noord
Hier eet je de lekkerste appeltaart van Amsterdam
Hotspots: 14x koffie drinken in Den Haag

Al Ninèn
1 / 9

Al Ninèn

Bij deze Italiaanse traiteur eet je Italiaanse gerechten zoals ze zijn bedoeld. De chefs zijn ras-Italianen en maken saus, pasta, melanzane, lasagne op de manier zoals hun oma's uit de streek het deden. Wist je dat spaghetti Bolognese niet eens een écht Italiaans gerecht is? Dat hebben wij Nederlanders zelf in het leven geroepen. Wil je proeven hoe een pasta Bolognese echt moet smaken? Zoals de Italianen 'm eten? Ga dan langs bij Al Ninen.

ANTIPASTI
Naast pasta's en dergelijke liggen in de vitrine van Al Ninen bijzondere kazen, worsten en olijven. Of probeer een Italiaanse Tigella, een plat broodje uit Modena, met beleg naar keuze. Bijvoorbeeld prosciutto en groenten, bolognesesaus, mortadella of radicchio, pancetta en parmazaan. 

> Al Ninèn, Westerstraat 77H, Amsterdam

The Good Chicken Society

Weinig zo comforting als een goed gegrild kippetje. En laat dat nou de specialiteit zijn van The Good Chicken Society. Je kunt kiezen tussen een heel of een half kippetje in de smaken piri-piri, knoflook-citroen, honing-sinaasappel of alleen zeezout. Allemaal met een even knapperig vel. Niet zo'n fan van kluiven? Er zijn ook burgers, broodjes en salades.

The Good Chicken Society, Ceintuurbaan 193H, Amsterdam

Oost Pizza & Pasta

Mocht je in de buurt wonen van de Andreas Bonnstraat, dan moeten we je waarschuwen. Kans bestaat namelijk dat je na één keer pizza van Oost nooit meer anders wil. Dunne, krokante bodems, royale topping. Onze favorieten zijn de pizza met mozzarella, ham, paddestoelen en truffelsaus en die met aardappel, pittige worst en rozemarijn. Ook de antipasti mag mee naar huis, en als je je eten gaat ophalen kun je gelijk een flesje olijfolie voor thuis meenemen.

Oost Pizza & Pasta, Andreas Bonnstraat 46, Amsterdam

Tomatillo

Naast de Salsa Shop één van de weinige plekken in de hoofdstad waar je terecht kunt voor een écht goeie Mexicaanse hap. Op het menu staan taco's, burrito's, fajita's en quesadilla's die naar keuze gevuld worden met groenten, kip, varkensvlees, steak of chorizo. Het vlees is bio, de guacamole huisgemaakt. Fijn: in het weekend gaan ze om 12.00 open zijn er brunchburrito's met ei, worst, bonen en kaas én de befaamde huevos rancheros.

Tomatillo, Overtoom 261, Amsterdam

Soup en Zo

Soup en Zo heeft een soepenaanbod waar je U tegen zegt. Iedere dag staan er minstens acht verschillende soepen op het menu, voor zomerse en winterse temperaturen en voor zowel vega's als vleesliefhebbers. Naast soepen zijn er ook salades, quiches en broodjes. De recepten worden door Soup en Zo zelf ontwikkeld en gedeeld op hun blog. Vinden wij dan weer sympathiek. Onlangs opende er een derde vestiging op de Van Baerlestraat.

Soup en Zo, Nieuwe Spieghelstraat 54 / Jodenbreestraat 94 / Van Baerlestraat 81, Amsterdam

Braai

Amsterdam's nieuwste barbecuebar is geïnspireerd door Freddy's BBQ Joint uit House of Cards. Dat voorspelt al veel goeds. De kaart is simpel maar effectief: kleverige ribbetjes, piri-piri kip, burgers, en een paar goeie sides als coleslaw en gegrilde groenten met hummus. Braai is een succes, en dat is vast te danken aan de hoge eisen die eigenaar Floris stelt aan zijn gerechten: de pulled pork werd maar niet zoals Floris 'm wilde hebben, en dus werd 'ie geschrapt. Zo simpel is dat. Er voor in de plaats kwam echte Zuid Afrikaanse boerewors, en die staat nog steeds op de kaart.

Braai, Schinkelhavenkade 1, Amsterdam

Frietboutique

Een jaar geleden kwamen de eigenaars van de IJsboutique in Amsterdam Zuid op het lumineuze idee het in de winter over een andere boeg te gooien frieten te gaan bakken. En dat doen ze niet onverdienstelijk: de biologische frieten mét schil werden in de friettest van het AD bekroond met een dikke 8,5. Naast goudgele patatten worden er ook bitterballen en kroketten gefrituurd. En niet gevreesd: de frituur is gewoon het hele jaar geopend.

Frietboutique, Johannes Verhulststraat 107, Amsterdam

Venkel

De salades van Venkel worden gemaakt met biologische groenten van boeren uit de buurt, aangevuld met bijzondere lokale producten. Zoals Amsterdamse honing, gemaakt door bijen langs de Amstel. Of huisgemaakte amandelmelk en muntsiroop. Je kunt kiezen uit zeven seizoenssalades - onze herfstfavoriet is de salade met linzen, spruiten, peer, balsamico, pastinaak, pecannoten en blauwe kaas - maar kunt er ook je eigen salade samenstellen. Afsluiten kan uiteraard met een verantwoord toetje.

Venkel, Albert Cuypstraat 22, Amsterdam

Salsa Shop

Vier jeugdvrienden wilden Nederland kennis laten maken met vers Mexicaans eten zoals je dat in Amerika en in Mexico kunt krijgen en begonnen de Salsa Shop. Je eet er zachte burrito's en tortilla's met kip-, vlees- of vegavulling, verse groenten en huisgemaakte salsa's en sauzen. Pas op: de gele habanero salsa is naar eigen zeggen de heetste saus van de stad. Leuk: binnenkort opent de Salsa Shop een tweede vestiging. Caramba!

Salsa Shop, Amstelstraat 32, Amsterdam

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO