ZOEK

Zoek het hogerop: dit zijn 13 dekselse dakterrassen

Waarom met twee benen op de grond blijven staan als je ook meters boven NAP kunt relaxen?

gerelateerd
Tijd voor sushi! En hier eet je de beste van Amsterdam
7x bijzondere restaurants voor meer dan alleen eten
Nieuwe restaurants in Amsterdam – Ontdek dé hotspots van 2018
Dit zijn de nieuwste hotspots van Rotterdam - 2018
Roof Garden Arnhem

THE SUICIDE CLUB - ROTTERDAM
Sinds 26 juni open: de nu al veelbesproken cocktailbar genaamd The Suicide Club. Locatie: het dak van Het Groothandelsgebouw in Rotterdam, pal naast Rotterdam Centraal. De belofte: een sexy en edgy wereld. Houd ‘m in de gaten! The Suicide Club, Stationsplein 45, Rotterdam. Brasserie Engels zit hier trouwens ook!

NHOW HOTEL – ROTTERDAM
Het Nhow Hotel, ontworpen door Rem Koolhaas, heeft een groot dakterras dat uitzicht heeft op het water én de skyline van Rotterdam. Ook niet onbelangrijk: in het weekend is het terras tot twee uur ’s nachts geopend. Nhow Hotel, Wilhelminakade 137, Rotterdam.

SCHIEBLOCK DAKCAFÉ – ROTTERDAM
Op de zevende verdieping van het Schieblock, hotspot voor creatievelingen, vind je een akker én een dakterras. Elke woensdag kun je er terecht voor een biologische lunch. Schieblock Dakcafé, Schiekade 189, Rotterdam.

P'ROOFLOKAAL - VEGHEL
Op de bovenste etage van een monumentale graansilo aan de CHV-Noordkade, vind je het dakterras van P'rooflokaal. Cocktails, champagne en de enige echte Exota-limonade. P'rooflokaal, NCB-Laan 52H, Veghel.

HAAGSCHE BLUF - DEN HAAG
Middenin het centrum van Den Haag vind je de Haagsche Bluf. Een goed verstopt café met een nog beter verstopt (maar erg fijn!) dakterras. Haagsche Bluf, Haagsche Bluf 3, Den Haag.

ROOF GARDEN - ARNHEM
Ook dit jaar kun je weer eten, feesten, badderen en live muziek luisteren op  het groene dak van parkeergarage De Rozet in Arnhem. Roof Garden, Dak van Parkeergarage Rozet, Langstraat 10 Arnhem, ingang Kleine Oord, zijde Aardvarken. Lees meer >

SKYLOUNGE - AMSTERDAM
Elf verdiepingen hoog vind je ontelbare lekkere cocktails. Toegegeven, ze zijn wat aan de prijzige kant, maar het mooie uitzicht over Amsterdam krijg je er gratis bij. Skylounge, Oosterdoksstraat 4, Amsterdam.

FLOOR 17 – AMSTERDAM
Deze zomer is het drinken, dansen, dineren-concept weer terug op het dak van het Ramada Apollo Amsterdam Centre. Ook gaaf: de Rooftop Movie Nights!  Floor 17,  Staalmeesterslaan 410, Amsterdam. 

HET VOLKSHOTEL - AMSTERDAM
Het is bijna een jaar geleden dat het oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat is verbouwd tot hotel. Het dakterras is open voor iedereen en heeft een fantastisch uitzicht. Het Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam.

NEMO – AMSTERDAM
Via 120 traptreden kom je op het grootste dakterras van Amsterdam. De lift nemen mag ook. NEMO, Oosterdok 2, Amsterdam.
 
BIJENKORF – AMSTERDAM
Na het winkelen (of gewoon zomaar) neerploffen op het dak van Nederlands eerste warenhuis. Voor een hap, een drankje en een perfect uitzicht over de stad. Bijenkorf, Dam 1, Amsterdam.

OBA – AMSTERDAM
Voor chique dineren hoef je het niet te doen, maar voor de locatie des de meer: hallo uitzicht over het IJ! OBA, Oosterdoksstraat 143, Amsterdam. 

MR PORTER
‘A companion by day, a hunter by night. A gentleman, a merciless lover. A jetsetter and a local.’ De beschrijving zorgt in elk geval voor hoge verwachtingen. Een kosmopolitische rooftopbar met een open keuken, waar steaks en groenten lustig gegrilld worden en de cocktails goed in elkaar steken. De locatie is ook niet verkeerd: Mr Porter bevindt zich op het kruispunt van Spuistraat/Paleisstraat en heeft aan alle kanten uitzicht op de stad. Mr Porter, Spuistraat 175, Amsterdam

FLOOR 17
Wat een geniaal uitzicht heb je op deze rooftop van restaurant Floor 17. Voor of na je rooftopsessie kun je dineren op chic in het restaurant eronder. Er worden zelfs rooftop movie nights georganiseerd! Floor 17, staalmeesterlaan 410, Amsterdam

10 ideale terrassen in Amsterdam >
En nóg meer terrassen in Utrecht >
Nieuwe restaurants in de hoofdstad om uit te proberen >

(liggend beeld: Arnhem Roof Garden - fotografie www.foodblabla.nl)
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO