Yessss! Amsterdam krijgt een krokettenrestaurant!

Met maar liefst 20 verschillende soorten kroketten.

gerelateerd
Het nieuws is bevestigd: Ron Blaauw opent nieuw restaurant aan het Rokin
‘Ron Blaauw opent nieuw restaurant aan het Rokin’
Edel (her)opent met een nieuwe befaamde chef in de keuken
Getty Images

FAMILIEBEDRIJF
Vader en zoon Ad en Steven Popelaars vonden het hoog tijd voor een krokettenrestaurant en pakten de voorbereidingsfase grondig aan. Voor de eerste garnalenkroketten visten Ad en Steven de garnalen eigenhandig uit de zee, om er vervolgens de lekkerste garnalenkroketten - naar oma’s originele recept - van te maken.  

Maar daar bleef het niet bij: vader en zoon reisden de hele wereld over om de fijne kneepjes van het kroketmaken onder de knie te krijgen. Van Barcelona tot Schotland tot Japan gingen Ad en Steven op zoek naar het allerbeste krokettenrecept. Om vervolgens huiswaarts te keren met de ultieme bereidingswijze.

Edel heropent met een nieuwe befaamde chef in de keuken >

PROEFPANELS
Bij thuiskomst ging het experimenteren verder en schotelden Ad en Steven familie en vrienden maar liefst veertig verschillende soorten kroketten voor. In 2014 huurden ze een bedrijfspand in de Houthavens om het bakken nog een niveau hoger te tillen en na drie jaar experimenteren is het dan zover: Restaurant Wilde Kroketten is een feit.

VIJFGANGENDINER
Het restaurant heeft een terras en maar liefst twee verdiepingen. Op de eerste verdieping kun je lunchen en borrelen en op de tweede verdieping kun je genieten van een uitgebreid vijfgangendiner. Er staan maar liefst twintig verschillende soorten kroketten op de kaart: garnalenkroketten, krabkroketten, vleeskroketten en heel veel vegetarische kroketten. Daarbij serveren de mannen wijn, speciaalbier en cocktails.

Het nieuws is bevestigd: Ron Blaauw komt met nieuw restaurant naar het Rokin >

WAAR EN WANNEER OPEN?
Restaurant Wilde Kroketten opent begin juni haar deuren en dan mag heel Nederland de kroketten van vader en zoon komen proeven in de Houthavens, aan de Danzigerkade. Vlak bij worstenmakers Brandt & Levie en de tweede vestiging van Brouwerij De Prael.

Wij kunnen niet wachten! Is het al juni?

> Restaurant Wilde Kroketten, Danzigerkade 27, Amsterdam 

Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO