Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/hotspots/worst-wijncafe/1362921-1-eng-GB/Worst-wijncafe_crop620x450.jpg Worst wijncafé
Worst Wijncafé

Worst wijncafé

10 februari 2012

ELLE Eten heeft een primeur te pakken! Restaurant Marius opent Worst.

Worst? Ja, Worst wijncafé. In dezelfde straat alwaar Marius al tijden zijn kookkunsten serveert in de huiskamer. Worst is een café, snackbar én een wijnproeflokaal. Een opmerkelijke drie-eenheid, maar wij zien het helemaal zitten.

OF JE WORST LUST?
Kees (Elfring) van Marius gaat graag op zoek naar bijzondere worst, maar ook paté en hammen kunnen hem bekoren. En die krijg je dus met (familie)verhaal erbij voorgeschoteld bij het wijncafé. Samen met zo'n slordige 200 wijnen én kleinere porties warme (worst)gerechten.

Worst is ontstaan uit de fascinatie voor het ambacht en de eeuwenoude traditie. Het is niet enkel een café of (wijn)proeflokaal, maar het wil ook een platform bieden. Worst gaat daarom samenwerkingen aan met worstenmakers, chef-koks, maar ook met journalisten. Die over alles wat met worst maken en eten te maken heeft gaan schrijven op de Worst-website.

Worst is vanaf eind maart iedere dag van 16.00 tot 0.00 uur open. Behalve zondags, dan serveert Worst vanaf 10.00 uur 's ochtends een bijzonder Amerikaans culinair ontbijt gemaakt door Curt Clingman (van het onlangs gesloten Jojo Restaurant in Oakland, Californië). Met speciaal voor doorzakkers een Sundaymorning cocktail erbij.

Worst Wijncafé
Barentszstraat 171
Amsterdam
Tel: 020-4227880
  
PS - Restaurant Marius verplaatst zich 40 meter en komt naast Worst te zitten.

Pasta met worst maken dit weekend? >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Food destination
Myanmar: Pagoden & Pepers
Naar Myanmar ga je voor de talloze gouden pagoden, de ongerepte natuur en de ontwapenend lieve mensen. Maar wist je dat het ook een geweldige bestemming voor een foodtrip is?
Hotspots
Proberen: Plato Loco in Amsterdam
Ergens in een woonwijk in Amsterdam-West vind je Plato Loco, een Caribisch restaurant.
Hotspots
Lunchen in de Amsterdamse winkelstraten
Voor deze instore pop-ups, conceptstores, kraampjes en dakterrassen hoef je de winkelstraten niet uit.  Wij tippen hotspots waar je een pauze in kunt lassen, als je het gebanjer even beu bent.
Hotspots
Hotspots: authentieke Chinese restaurants
Vooropgesteld: het is natuurlijk een dikke belediging om het ene Chinese restaurant te vergelijken met het andere – het land is groter dan Europa! Maar soms heb je zin in iets anders dan de standaard nasi of bami met babi pangang, toch?
Hotspots
Hotspots: Aziatische eetplekken in Berlijn
Berlijn is dé Europese stad waar je moet zijn voor Aziatische kost. Een duik in de historie: in de jaren 80 trok een leger aan Vietnamese gastarbeiders naar de DDR. Sporen van deze geschiedenis vind je terug in de talloze nagelsalons, toko’s en eetplekken.
Hotspots
Favoriet! La Paradeta in Barcelona
Niet heel dichtbij, maar voor het geval je je in het Spaanse Barcelona bevindt, ga dan zeker in de rij staan bij visrestaurant La Paradeta.