Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/hotspots/worst-wijncafe/1362921-1-eng-GB/Worst-wijncafe_crop620x450.jpg Worst wijncafé
Worst Wijncafé

Worst wijncafé

10 februari 2012

ELLE Eten heeft een primeur te pakken! Restaurant Marius opent Worst.

Worst? Ja, Worst wijncafé. In dezelfde straat alwaar Marius al tijden zijn kookkunsten serveert in de huiskamer. Worst is een café, snackbar én een wijnproeflokaal. Een opmerkelijke drie-eenheid, maar wij zien het helemaal zitten.

OF JE WORST LUST?
Kees (Elfring) van Marius gaat graag op zoek naar bijzondere worst, maar ook paté en hammen kunnen hem bekoren. En die krijg je dus met (familie)verhaal erbij voorgeschoteld bij het wijncafé. Samen met zo'n slordige 200 wijnen én kleinere porties warme (worst)gerechten.

Worst is ontstaan uit de fascinatie voor het ambacht en de eeuwenoude traditie. Het is niet enkel een café of (wijn)proeflokaal, maar het wil ook een platform bieden. Worst gaat daarom samenwerkingen aan met worstenmakers, chef-koks, maar ook met journalisten. Die over alles wat met worst maken en eten te maken heeft gaan schrijven op de Worst-website.

Worst is vanaf eind maart iedere dag van 16.00 tot 0.00 uur open. Behalve zondags, dan serveert Worst vanaf 10.00 uur 's ochtends een bijzonder Amerikaans culinair ontbijt gemaakt door Curt Clingman (van het onlangs gesloten Jojo Restaurant in Oakland, Californië). Met speciaal voor doorzakkers een Sundaymorning cocktail erbij.

Worst Wijncafé
Barentszstraat 171
Amsterdam
Tel: 020-4227880
  
PS - Restaurant Marius verplaatst zich 40 meter en komt naast Worst te zitten.

Pasta met worst maken dit weekend? >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Nu open! Het streetfood-restaurant van Julius Jaspers
En hij heeft er zin in: de nieuwe zaak heet Happyhappyjoyjoy.
Hotspots
Nieuw nieuw nieuw
Restaurants in Amsterdam
Eetstekken in de hoofdstad die je moet uitproberen.
Hotspots
Ja! Er komt een Twin Peaks pop-up restaurant
Met een compleet driegangenmenu in de stijl van Twin Peaks. Kersentaart, here we come.
Hotspots
In kaart: 50 Amsterdamse foodtrucks
Vijftig foodtrucks met gaaf/gezond/vernieuwend streetfood staan sinds een paar weken in de hoofdstad. Het Parool bracht hun locatie in kaart.
Hotspots
Eindelijk! Brandt en Levie openen hun Amsterdamse slagerij
De worstenmannen hadden natuurlijk al een werkplaats in Amsterdam, maar nu is een worstenmakerij én worstenatelier voor het grote publiek geopend.
Hotspots
Nieuw! Lot en de Walvis in Leiden
De Leidse haven heeft een nieuwe hotspot. Voorheen huisde hier De Volharding, nu is Lot samen met een hoop vintage/designmeubels neergestreken in het prachtige pand.