Worst Wijncafé

Worst wijncafé

ELLE Eten heeft een primeur te pakken! Restaurant Marius opent Worst.

Worst? Ja, Worst wijncafé. In dezelfde straat alwaar Marius al tijden zijn kookkunsten serveert in de huiskamer. Worst is een café, snackbar én een wijnproeflokaal. Een opmerkelijke drie-eenheid, maar wij zien het helemaal zitten.

 

OF JE WORST LUST?
Kees (Elfring) van Marius gaat graag op zoek naar bijzondere worst, maar ook paté en hammen kunnen hem bekoren. En die krijg je dus met (familie)verhaal erbij voorgeschoteld bij het wijncafé. Samen met zo'n slordige 200 wijnen én kleinere porties warme (worst)gerechten.

 
Worst is ontstaan uit de fascinatie voor het ambacht en de eeuwenoude traditie. Het is niet enkel een café of (wijn)proeflokaal, maar het wil ook een platform bieden. Worst gaat daarom samenwerkingen aan met worstenmakers, chef-koks, maar ook met journalisten. Die over alles wat met worst maken en eten te maken heeft gaan schrijven op de Worst-website.

 
Worst is vanaf eind maart iedere dag van 16.00 tot 0.00 uur open. Behalve zondags, dan serveert Worst vanaf 10.00 uur 's ochtends een bijzonder Amerikaans culinair ontbijt gemaakt door Curt Clingman (van het onlangs gesloten Jojo Restaurant in Oakland, Californië). Met speciaal voor doorzakkers een Sundaymorning cocktail erbij.

 

Worst Wijncafé
Barentszstraat 171
Amsterdam
Tel: 020-4227880
  
PS - Restaurant Marius verplaatst zich 40 meter en komt naast Worst te zitten.

 

Pasta met worst maken dit weekend? >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Oester Happy Hour @ Aan de Amstel
Ishetalweekend.nl? Als het aan restaurant Aan de Amstel ligt is het elke dag weekend met hun nieuwe Oester Happy Hour. Elke dag tussen 18.00 en 19.00 uur bestel je 6 oesters voor 9 piek.
Hotspots
Tien jaar Fifteen
Twee violen en een trommel en een fluit, Jamie Olivers Fifteen is jarig en de vlaggen hangen uit.
Hotspots
Tip! Hanneke en de veertig geitjes @ Caulils
Aanstaande vrijdag kun je bij de Amsterdamse traiteur Caulils terecht voor biologisch geitenvlees van boerderij De Oude Streek.
Hotspots
Gastrovan Mediterrane pop-up
De Gastrovan gaat op reis en neemt mee… Antipasti en saltimbocca uit Italië, couchon uit de Provençe en Baskische kippetjes uit Spanje. Ha! Gewoon te eten bij Theater de Veste in Delft.
Hotspots
Terug van weggeweest! Rotterdam Biergarten
De Rotterdamse Biergarten opent vandaag de deuren. Mét een nieuwe grillmaster voor burgers en spareribs.
Hotspots
Jean Beddington pop-upt in Le Garage
De eerste twee weken van april zwaait lady-chef Jean Beddington de scepter in de keuken van restaurant Le Garage.
Hotspots
Scoop! Bar Hutspot komt eraan
De mannen van Amsterdamse conceptstore(s) Hutspot hebben een nieuwtje: Bar Hutspot komt eraan.
Hotspots
Nieuw in 030: Alchemie & Koof
There’s a new kid in town! Bij conceptstore Alchemie & Koof in Utrecht eet je je vega(n) kost te midden van de hipse kunst en snuisterijen.