Hotspots http://www.elleeten.nl/var/ellenl/storage/images/eten/hotspots/worst-wijncafe/1362921-1-eng-GB/Worst-wijncafe_crop620x450.jpg Worst wijncafé
Worst Wijncafé

Worst wijncafé

10 februari 2012

ELLE Eten heeft een primeur te pakken! Restaurant Marius opent Worst.

Worst? Ja, Worst wijncafé. In dezelfde straat alwaar Marius al tijden zijn kookkunsten serveert in de huiskamer. Worst is een café, snackbar én een wijnproeflokaal. Een opmerkelijke drie-eenheid, maar wij zien het helemaal zitten.

OF JE WORST LUST?
Kees (Elfring) van Marius gaat graag op zoek naar bijzondere worst, maar ook paté en hammen kunnen hem bekoren. En die krijg je dus met (familie)verhaal erbij voorgeschoteld bij het wijncafé. Samen met zo'n slordige 200 wijnen én kleinere porties warme (worst)gerechten.

Worst is ontstaan uit de fascinatie voor het ambacht en de eeuwenoude traditie. Het is niet enkel een café of (wijn)proeflokaal, maar het wil ook een platform bieden. Worst gaat daarom samenwerkingen aan met worstenmakers, chef-koks, maar ook met journalisten. Die over alles wat met worst maken en eten te maken heeft gaan schrijven op de Worst-website.

Worst is vanaf eind maart iedere dag van 16.00 tot 0.00 uur open. Behalve zondags, dan serveert Worst vanaf 10.00 uur 's ochtends een bijzonder Amerikaans culinair ontbijt gemaakt door Curt Clingman (van het onlangs gesloten Jojo Restaurant in Oakland, Californië). Met speciaal voor doorzakkers een Sundaymorning cocktail erbij.

Worst Wijncafé
Barentszstraat 171
Amsterdam
Tel: 020-4227880
  
PS - Restaurant Marius verplaatst zich 40 meter en komt naast Worst te zitten.

Pasta met worst maken dit weekend? >

 
 
Meer Hotspots...
Hotspots
Nog een pop-up restaurant in de Citroën- garage
In de voormalig Citroëngarage naast het Olympisch Stadion komt, na Baut Zuid, nog een pop-up. Niels Wouters van restaurant De Goudfazant en Sander Louwerens van restaurant Lof openen samen het Citroën Restaurant.
Hotspots
Oh oh Den Haag
Het indrukwekkende Mama Kelly, in het Ketelhuis van de oude Cabellerofabriek, is oprecht een aanwinst voor de hofstad.
Hotspots
10 ideale terrassen in Amsterdam om het seizoen in te wijden
Het is nog wat vroeg om te spreken van favorieten. Maar deze tien terrassen in Amsterdam zijn in ieder geval alvast het proberen waard. 
Hotspots
Geen appelmoes met kers bij nieuwe Van der Valk-restaurant in Amsterdam?
De kleindochters van Gerrit van der Valk hebben hun eigen restaurant, genaamd De Kleine Valk, in Amsterdam geopend. Op de menukaart staan vele klassiekers, waaronder de appelmoes met kers.
Hotspots
Restaurants
Rotterdamse Nieuwe
Nieuwe restaurants, eetcafés, brasseries en lunchspots om uit te proberen in Rotterdam.
Hotspots
Tip! Old school melk drinken in een salon
Geen cocktails,  maar glazen melk drinken in een salon: zo’n honderd jaar geleden deden Amsterdammers het allemaal. Vanaf 1 april kan het weer bij de pop-up MelkSalon.